GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θύμα ληστείας η βασιλική οικογένεια του Κατάρ - Δείτε τα κοσμήματα που έκαναν "φτερά" - ΒΙΝΤΕΟ

Μια πρωτοφανής και θρασύτατη ληστεία έγινε στο Παλάτι των Δόγηδων στη Βενετία. Οι κλέφτες διέφυγαν με πολύτιμα κοσμήματα από τους θησαυρο...

Μια πρωτοφανής και θρασύτατη ληστεία έγινε στο Παλάτι των Δόγηδων στη Βενετία. Οι κλέφτες διέφυγαν με πολύτιμα κοσμήματα από τους θησαυρούς ινδών μαχαραγιάδων, οι οποίοι ανήκουν στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας τουλάχιστον δύο κλέφτες εισήλθαν στην έκθεση, υποδυόμενοι τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, ενώ ένας παρακολουθούσε, ο άλλος άνοιξε μια θήκη και άρπαξε μια χρυσή καρφίτσα και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.
Η αξία τους υπολογίζεται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Οι κλέφτες "χτυπήσαν" την τελευταία ημέρα της έκθεσης «Θησαυροί των Μογγόλων και των Μαχαραγιάδων: Συλλογή Αλ Τάνι».
Η συλλογή Αλ Τάνι περιλαμβάνει 270 αντικείμενα διακοσμημένα με εκθαμβωτικούς πολύτιμους λίθους, που καταγράφουν πέντε αιώνες ινδικής δεξιοτεχνίας. Τα κλεμμένα κοσμήματα ήταν κατασκευασμένα από διαμάντια, πλατίνα και χρυσό, σύμφωνα με μια έκθεση του Guardian.
Οι ληστές αφαίρεσαν τα κοσμήματα από μια ενισχυμένη θήκη επίδειξης μετά την απενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού. Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε μερικές ώρες αργότερα στο παλάτι, γνωστό ως Palazzo Ducale στην κεντρική Βενετία.
"Ασχολούμαστε σαφώς με δύο εξειδικευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, παρά το γεγονός ότι όλοι οι χώροι ήταν εξοπλισμένοι με εξελιγμένα συστήματα συναγερμού" δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός Vito Gagliardi.
Το Ίδρυμα Πολιτικών Μουσείων της Βενετίας ανέφερε σε δήλωσή του ότι τα κλεμμένα αντικείμενα ήταν "σύγχρονα κομμάτια και συνεπώς έχουν μικρότερη ιστορική αξία από άλλα αντικείμενα της συλλογής". Η συλλογή συγκεντρώθηκε από τον Σέιχ Χαμάντ Μπιν Αμπντουλάχ αλ-Τάνι και τώρα ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση