GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας από την κακοκαιρία

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Μαγνησία, τόσο η ασταμάτητη βροχόπτωση, όσο και το χιόνι που πέφτει συνεχώς στο Κεντρ...

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Μαγνησία, τόσο η ασταμάτητη βροχόπτωση, όσο και το χιόνι που πέφτει συνεχώς στο Κεντρικό Πήλιο και την Όθρυ.
Κατολίσθηση στην περιοχή του Πηλίου και σε μήκος περίπου 200 μέτρων, έχει κλείσει τον δρόμο Βόλου-Αγριάς-Δράκειας στο 5ο χλμ και έχει χαθεί το οδόστρωμα από τα βράχια και τις πέτρες που έχουν παρασυρθεί από τους μεγάλους όγκου νερού. Μηχανήματα της Περιφέρειας Μαγνησίας προσπαθούν από τις 6 το απόγευμα να απομακρύνουν τους όγκους λάσπης και βράχων και να αποκαταστήσουν την οδική συγκοινωνία με την Δράκεια, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες επισκέπτες, ενώ περισσότερα από 15 αυτοκίνητα έχουν καθηλωθεί στο σημείο της κατολίσθησης.
Την προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάνοιξης του δρόμου, συντονίζει η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται στην περιοχή.
Παράλληλα, εξ’ αιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στο Κεντρικό Πήλιο, με προβλήματα κινούνται τα αυτοκίνητα στον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, αφού χιονίζει από την Πορταριά και πάνω. Το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά στα Χάνια, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο έχει φθάσει τα 50 εκατοστά και η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Τα αποχιονιστικά μηχανήματα κρατούν τον δρόμο ανοιχτό, αλλά κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο τμήμα Πορταριά-Χάνια-Καράβωμα.
Πυκνό χιόνι πέφτει και στα ορεινά του Αλμυρού στην Όθρυ και το ύψος του, στην Ανάβρα, έφθασε τα 30 εκατοστά παρά τον συνεχή αποχιονισμό του δρόμου.
Στην πόλη του Βόλου βρέχει αδιάκοπα και με ένταση για περισσότερες από 24 ώρες και ήδη οι χείμαρροι βρίσκονται σε οριακά επίπεδα.
Στην θαλάσσια περιοχή των Σποράδων επικρατούν άνεμοι 8 και 9 μποφόρ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δεν επέτρεψε τον απόπλου των επιβατικών πλοίων για τα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση