GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιλμάζ "ξαναχτύπησε" - Νέο εθνικιστικό παραλήρημα για τα νησιά του Αιγαίου από Τούρκο βουλευτή

Ο γνωστός για τις ακραίες εθνικιστικές του απόψεις, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Οζτούρκ Γιλμάζ, ήρθε εκ νέου σε σκληρ...

Ο γνωστός για τις ακραίες εθνικιστικές του απόψεις, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Οζτούρκ Γιλμάζ, ήρθε εκ νέου σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών για τα νησιά του Αιγαίου.
Κατά την ενημέρωση από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής βουλής για τα πεπραγμένα το 2017 και τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής το 2018, ο Γιλμάζ κατηγόρησε ξανά την Κυβέρνηση ότι δείχνει αδιαφορία για τα “υπό κατοχή από την Ελλάδα” νησιά του Αιγαίου.
Όπως είπε: «Έρχεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός, έρχεται ο Υπουργός Άμυνας. Χτίζουν εκκλησίες. Στρατιωτικές μονάδες πηγαινοέρχονται. Προσβάλλουν συνεχώς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτής της χώρας και κάνουν το σόου τους. Γιατί δεν δώσατε νότα διαμαρτυρίας για όλα αυτά;»
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, αγνόησε επιδεικτικά το ερώτημα και αντί αυτού, υπενθύμισε στον Γιλμάζ τις προσπάθειες που έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών να τον απελευθερώσει όταν ήταν όμηρος των τζιχαντιστών στο τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη, μαζί με άλλους 43 ανθρώπους, για 101 ημέρες, το 2014. Μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών του είπε «πόσες φορές ήρθες και χτύπησες την πόρτα μου για να γίνεις πρεσβευτής;». Ο Γιλμάζ τότε του απάντησε ότι «όταν ήμουν αιχμάλωτος, μας πουλήσατε στον ISIS».
Μάλιστα ο Οζτούρκ Γιλμάζ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εγκατέλειψε την αίθουσα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑNT1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση