GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΟΣ στην Βηθλεέμ! Γιατί Παλαιστίνιοι πετροβόλησαν τον ("προδότη") Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θέοφιλο...

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ πετώντας πέτρες και μπουκάλια, την ώρα που προσερ...

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ πετώντας πέτρες και μπουκάλια, την ώρα που προσερχόταν για την λειτουργία των Θεοφανείων στη Βηθλεέμ.
Κάποιοι εκ των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την απόφαση του πατριαρχείου να πουλήσει γη σε εβραϊκές κοινότητες φώναζαν στον Πατριάρχη "προδότη, προδότη".

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων ιδιοκτητών γης στους Αγίους Τόπους και τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί επικρίσεις τόσο από Ισραηλινούς, όσο και από Παλαιστινίους μετά την απόφαση του να πουλήσει γη σε επενδυτές.

"Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα μήνυμα προς την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτός ο προδότης να παραμείνει στην Εκκλησία" είπε ένας από τους διαδηλωτές.

Οι εκκλησιαστικές Αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι αναγκαία η πώληση γης προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος το οποίο έχει συσσωρευθεί με την πάροδο των χρόνων. Μέχρι σήμερα η εκκλησία μίσθωνε τη γη σε κατοίκους με μακροπρόθεσμα συμβόλαια.

Κάποιοι ισραηλινοί βουλευτές επιχειρούν να μπλοκάρουν τις συμφωνίες φοβούμενοι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων. Οι Παλαιστίνιοι αντιτίθενται στην πώληση γης σε εβραϊκές και ισραηλινές κοινότητες και το θεωρούν προδοσία.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Πηγή ΦΩΤΟ: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση