GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΙ! Ο Τσίπρας πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς στον Ιερώνυμο...

Yannis Koutsomitis    Πριν από τους πολιτειακούς, θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας σπεύδει να ενημ...

 Πριν από τους πολιτειακούς, θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας σπεύδει να ενημερώσει πρώτον για το Σκοπιανό τον Αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή!
Η αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου αποτελεί ύβρι για τη Δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας.
---------
Δείπνο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών παραθέτει αυτή την ώρα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο των προτάσεων Νίμιτς και της επανεκκίνησης της διαδικασίας εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.
Σημειωτέον ότι οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει επιστολές, με τον κ. Ιερώνυμο να απορρίπτει, εκ μέρους της Ιεραρχίας, την χρήση του όρου "Μακεδονία" και να θέτει το ζήτημα της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης "μακεδονικής" Αρχιεπισκοπής Οχρίδας. Ο Αλέξης Τσίπρας, στη δική του απαντητική επιστολή, είχε διαβεβαιώσει τον αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με εξαιρετική ευαισθησία στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης το εκκλησιαστικό θέμα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι εξωτερική πολιτική χαράσσει η κυβέρνηση και πως οι ρόλοι είναι διακριτοί.
Ενημέρωση Τσίπρα από Κοτζιά
Πριν αναχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου για την Αρχιεπισκοπή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε 1,5 ώρα, ενώ η Αθήνα ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες για τις προτάσεις ονοματοδοσίας που έχουν δημοσιεύσει ΜΜΕ της πΓΔΜ. "Ουδέν σχολιον", ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση