GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε συμφωνία για «μεγάλο συνασπισμό» κατέληξαν οι διερευνητικές συνομιλίες στη Γερμανία

Ο «μεγάλος» συνασπισμός φαίνεται πως θα δώσει λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο της Γερμανίας, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετείχαν ...

Ο «μεγάλος» συνασπισμός φαίνεται πως θα δώσει λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο της Γερμανίας, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετείχαν στις μαραθώνιες διερευνητικές συνομιλίες φαίνεται πως κατέληξαν σε συμφωνία. Η 'Άνγκελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ και ο Μάρτιν Σουλτς τα βρήκαν, σύμφωνα με κύκλους των διερευνητικών συνομιλιών τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Die Welt.
Η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις τις επόμενες εβδομάδες, αίροντας ταυτόχρονα την πολιτική αβεβαιότητα που είχε αποδυναμώσει τον ρόλο της Γερμανίας στη διεθνή σκηνή και είχε προκαλέσει ερωτήματα για το αν η Άνγκελα Μέρκελ θα κατάφερνε να διατηρήσει την καγκελαρία.
Τώρα οι αντιπροσωπείες των κομμάτων συζητούν την προκαταρκτική αυτή συμφωνία.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι διαπραγματευτές των τριών κομμάτων προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα. Βασικά εμπόδια αποτελούσαν η οικονομική και η μεταναστευτική πολιτική, επισημαίνει η Welt.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν πολλές ώρες συζητώντας τη φορολογία, καθώς και κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές υγείας.
Αν και αρχικά υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ένα οικονομικό περιθώριο 45 δισεκατομμυρίων ευρώ, το κόστος των νέων πολιτικών στις οποίες κατέληξαν σήμερα είναι σχεδόν διπλάσιο.
Μεταξύ αυτών είναι η πρόταση να εισαχθεί μια σύνταξη αλληλεγγύης η οποία θα βοηθήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επιπλέον συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των πόλεων με δεκάδες δισεκατομμύρια.
Προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και εξαιτίας του αιτήματος του SPD να αυξηθεί ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής από το 42% στο 45%.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Die Welt

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση