GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραπομπή Κασιδιάρη στην επιτροπή Δεοντολογίας ζητά ο πρόεδρος της Βουλής

Την παραπομπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, ζητά ο...

Την παραπομπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, ζητά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα, με έγγραφό του προς την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής ζητά τη σύγκλησή της για να εξετάσει όσα είπε στη συνεδρίαση της 17/1/2018 της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο εισηγητής του κόμματος, κ. Κασιδιάρης.
Κατά τον κ. Βούτση, ο κ. Κασιδιάρης «προέβη σε εθνικιστικό-διχαστικό παραλήρημα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Δουζίνας να διακόψει προσωρινώς τη συνεδρίαση».
Το έγγραφο αναφέρει αποσπάσματα των πρακτικών με τις επίμαχες εκφράσεις και ζητά να διερευνηθεί εάν αυτές «υπάγονται στην έννοια της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας».
Διαβάστε τον διάλογο στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας:
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή): Κατ’ αρχήν εις ό,τι αφορά την κύρωση γι’ αυτή τη συμφωνία που λέτε με το Περού και την Κολομβία, θα ψηφίσουμε κατά και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ακούω σε αυτή την Αίθουσα περί νέων εμπορικών δρόμων και ευκαιριών με τέτοια κράτη, τα οποία οι μόνες ευκαιρίες που προσφέρουν στον τομέα του εμπορίου έχουν να κάνουν με απαγορευμένες ουσίες, που βέβαια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να νομιμοποιήσει και κάποια στελέχη της μάλιστα έχουν κάνει και κατάχρηση και γι' αυτό το λόγο βιώνουμε και αυτές τις πολιτικές σήμερα. Θέλω να επαναφέρω και να καταθέσω στην Επιτροπή το αίτημά μου προς την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, το οποίο είχε κατατεθεί για πρώτη φορά 14/12/2017, παρόντος του Κοτζιά τότε και επειδή είναι ο Υφυπουργός σήμερα εδώ παρών, θέλω να το καταθέσω και πάλι και να απαιτήσω επιτέλους το αίτημα αυτό να γίνει δεκτό, για έκτακτη ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Εξωτερικών σχετικά με τις εξελίξεις στο σκοπιανό. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε αυτά τα αιτήματα, να μας λένε οι υπουργοί ότι κάνουν μυστική διαπραγμάτευση και μετά από δύο μέρες να βγαίνει ο Κοτζιάς στον ΑΝΤ1 και στον Χατζηνικολάου και να λέει τα πάντα εις ό,τι αφορά το εν λόγω θέμα και να βγαίνει χθες ο Νίμιτς και να λέει ότι το όνομα «Μακεδονία» έχει κλειδώσει για τα Σκόπια. Εφόσον έχετε διαπράξει λοιπόν αυτή τη μειοδοσία, εφόσον ο ίδιος ο Νίμιτς σας καρφώνει, ποιος ο λόγος να γίνεται αυτό το θέατρο, τα γεύματα του Κοτζιά. Τι γεύματα κάνει ο Κοτζιάς; Για ποιο λόγο να γίνονται αυτά; Για να σιτίζουμε αυτό το παχύδερμο του σταλινισμού και του ανθελληνισμού;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κασιδιάρη, κύριε Κασιδιάρη, είπατε την άποψή σας. ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή): Όχι διακοπές από εσάς. ιδίως από αυτούς που υπογράφουν έγγραφα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που υπογράφουν έγγραφα να λέγονται τα Σκόπια «Μακεδονία», εμείς τους θεωρούμε ανθελληνικά σκουπίδια και δεν δεχόμαστε καμία διακοπή. Τελεία και παύλα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κασιδιάρη, δεχτήκαμε και το αίτημά σας. ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή): Καμία διακοπή από αυτούς που έχουν εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ, κύριε Κασιδιάρη.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή): Εγώ σας παρακαλώ. Συνεχώς μου διαγράφετε τις ομιλίες από τα πρακτικά. Συνεχώς με διακόπτετε, όταν μιλάω για ένα εθνικό θέμα. Σταματήστε το επιτέλους.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μα μιλάτε…. και υβρίζετε. Δεν έχω τίποτα προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό...
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή): Όσο και να φωνάζεις, όταν εμείς έρθουμε στα πράγματα και υπάρχει ένα εθνικό καθεστώς στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι οποίοι προδίδουν, θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Λοιπόν, με συγχωρείτε, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Δεν συνεχίζουμε. Σας παρακαλώ πολύ.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή): Και επιτέλους, απαιτούμε αυτό το θέατρο της υποκρισίας και της προδοσίας να σταματήσει. Να τελειώνουμε, επιτέλους, με την προδοσία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Είπα στον κύριο Κασιδιάρη ότι είναι εκτός θέματος. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε αυτήν τη συζήτηση. Τελείωσε, είναι εκτός θέματος.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή):Όχι, δεν είναι εκτός θέματος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Για τη Μακεδονία, εκτός θέματος;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Τελείωσε. Διακόπτεται η συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση