GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιονοστιβάδα "εισέβαλε" σε πενταώροφο κτίριο στην Ιταλία - ΒΙΝΤΕΟ

Μία χιονοστιβάδα έπεσε χθες το βράδυ σε ένα πενταώροφο κτίριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Σεσ...

Μία χιονοστιβάδα έπεσε χθες το βράδυ σε ένα πενταώροφο κτίριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Σεστριέρε, στις ιταλικές Άλπεις, όπου έπεσε χιόνι άνω των 2 μέτρων σε διάστημα 48 ωρών.
Γύρω στις 22:30 (23:30 ώρα Ελλάδας) χιόνι και κλαδιά έπεσαν μέσα στους διαδρόμους του κτιρίου και ορισμένα διαμερίσματα, αλλά οι 29 άνθρωποι που βρίσκονται εκεί, μπόρεσαν να διαφύγουν, ορισμένοι μάλιστα μέσω μιας διόδου που έσκαψαν στο γκαράζ.

Σε πολλά σημεία των Άλπεων κατά μήκος των γαλλο-ιταλικών συνόρων ο κίνδυνος χιονοστιβάδων είναι στο μέγιστο επίπεδο.
Πολλοί δρόμοι που βρίσκονται πάνω σε χιονοδρομικές διαδρομές έκλεισαν για την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους, με αποτέλεσμα ορισμένες κοινότητες να έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή είναι η περίπτωση του χιονοδρομικού κέντρου Σερβίνια, στην κοιλάδα της Αόστα, που πέρασε κάτι παρόμοιο στις αρχές Ιανουαρίου.

Με το τέλος των σχολικών διακοπών, ο αριθμός των αποκλεισμένων τουριστών και κατοίκων έπεσε από τις 11.000 την περασμένη εβδομάδα σε περίπου 5.000 σήμερα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.
Αντίθετα, το χιόνι «παρέτεινε» τις διακοπές πολλών παιδιών στην περιοχή, καθώς ορισμένες κοινότητες αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις.
Στη Γαλλία, καταγράφηκε χιονόπτωση ύψους 40 έως 90 εκατοστών μέσα σε 24 ώρες τη Δευτέρα και το χιόνι αναμένεται να φθάσει έως και τα δύο μέτρα. Σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, μια τέτοια χιονόπτωση σημειώνεται κατά μέσο όρο «μία φορά στα 30 χρόνια». Τρία διαμερίσματα έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό για χιονοστιβάδες.
Οι χιονοπτώσεις οφείλονται στο λεγόμενο φαινόμενο «επιστροφής από την Ανατολή», το οποίο οφείλεται στην υγρασία στην κοιλάδα του Πάδου στη βόρεια Ιταλία, που συμπυκνώνεται στην επαφή με τις Άλπεις και πέφτει με τη μορφή χιονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση