GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζουράρις: «Δικαίως νευρίασαν οι οπαδοί του Άρη, αλλά να ζητήσουν συγγνώμη, όπως και οι Ολυμπιακοί»

Θέση για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πήρε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Ζουράρις. Ο πρώην υφυπουργός Π...

Θέση για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πήρε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Ζουράρις.
Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι είχε δηλώσει την παραίτησή του (για άλλους λόγους) πριν προκύψει το επίμαχο ζήτημα.
Αναφερόμενος, δε, σε αυτό παραδέχθηκε ότι οι δικαίως εξοργίστηκαν οι φίλοι του Άρη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το σκέλος που αφορούσε την ομάδα τους ήταν κατάληξη ενός ανεκδότου που για τεχνικούς λόγους δεν ακούστηκε ολόκληρο.
Αντίθετα, εμφανίστηκε αμετανόητος στο σκέλος που αφορά στους φίλους του Ολυμπιακού, σημειώνοντας ότι πρόκειται απλώς για ένα σύνθημα και λέγοντας ότι θα πρέπει να ζητήσουν από εκείνον συγγνώμη -τόσο οι οπαδοί των Πειραιωτών, όσο και του Άρη- για τα απειλητικά σχόλια που έχουν γίνει κατά της ζωής του.
Πιο αναλυτικά:
Για το ότι είχε δηλώσει παραίτηση πριν προκύψει το θέμα με τις δηλώσεις του: «Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου λόγω ενός προβλήματος με τα αλβανικά βιβλία για την Γ’ Γυμνασίου και τη Γ’ Λυκείου. Έπρεπε να εξαλειφθούν από τα βιβλία τα στοιχεία που μπορούν να προσβάλλουν, γι’ αυτό κάναμε κάποιες αλλαγές. Τα βιβλία τους δείχνουν την Τσαμουριά να πηγαίνει από τη Θήβα μέχρι την Πρέβεζα.
Είχαν πει ότι σε τρεις μήνες θα στείλουν τα δείγματα για τις αλλαγές, αλλά δεν τα έκαναν. Τώρα που καίγονται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ζήτησαν να υπογράψω. Εγώ γουρούνι στο σακί δεν αγοράζω. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πάντα ο χρήσιμος ηλίθιος.
Αν υπέγραφα με αυτόν τον αστερίσκο, θα μπαίνανε τον Ιούλιο στο ΝΑΤΟ και τον Σεπτέμβρη θα άνοιγαν τα σχολεία τους και θα έγραφαν ό,τι ήθελαν. Γι’ αυτό παραιτήθηκα τότε. Έγινε σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας και το δήλωσα εκεί ότι παραιτούμαι. Το ήξερε ο Νίκος Κοτζιάς και με παρακάλεσε να κάνω μια προσπάθεια και να πάω στη συνάντηση».
Για το αν η παραίτησή του για ποδοσφαιρικούς λόγους είχε προσχηματικό χαρακτήρα και το αν νιώθει ότι έσφαλε στις δηλώσεις του: «Δεν είχε προσχηματικό χαρακτήρα, αλλά έγινε ευκολότερα. Όταν μίλησα με τον Καμμένο μου είπε να βρω λύση και αμέσως του είπα ότι παραιτούμαι. Να σου πω πού έχουν δίκιο οι Αρειανοί -όχι οι άλλοι. Έγινε ένα τεχνικό σφάλμα. Εγώ είπα το πασίγνωστο ανέκδοτο με τους θεούς του Ολύμπου που κοροϊδεύει εξίσου τη θύρα 4.
Είχα βγάλει τα ακουστικά και ακούστηκαν μόνο οι τελευταίες λέξεις. Δικαίως εξεμάνησαν γιατί νόμιζαν ότι έβριζα τον Άρη. Αν το είχαν ακούσει όλο, θα είχαν καταλάβει ότι είναι ανέκδοτο. Τα ανέκδοτα δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα. Ό,τι είναι γενικό, δεν έχει χαρακτήρα προσωπικό. Έχουν δίκιο οι Αρειανοί έτσι που ακούστηκε.
Από την άλλη, δεν έχουν πολύ δίκιο στο εξής. Αυτό που είπα εγώ μπορούσε να εκληφθεί ως κάτι εξυβριστικό κατά του Άρη, όχι κατά προσώπων, όπως με βρίζουν αυτοί και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης. Οτιδήποτε λέγεται με σκωπτική διάθεση ή σάτιρα για μια ομάδα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα.
Οι Ολυμπιακοί δεν έχουν κανένα δίκιο, είναι ένα σύνθημα. Τα δικά τους, όταν είναι έξυπνα, δεν είναι χειρότερα σε βάρος του ΠΑΟΚ; Για παράδειγμα, το περίφημο σύνθημα "εκεί ψηλά στης Τούμπας το χαρέμι" λέει κάτι να πάρουμε εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες από τον Άρη και να βάλουμε και μια φωτογραφία της μαμάς μας. Αυτό -πάλι επειδή δεν θίγει συγκεκριμένο πρόσωπο- είναι μέσα στη σατιρική παράδοση την ελληνική».
Για το αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη: «Όχι, να μου ζητήσουν αυτοί συγγνώμη. Μπείτε να δείτε τα υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο, τα οποία μάλιστα είναι απειλητικά για τη ζωή και την ακεραιότητά μου και για τα οποία έχει επιληφθεί η Αστυνομία. Να καταλάβουν πως ό,τι δεν είναι προσωπικό, δεν είναι υβριστικό.
Αναγνωρίζω ότι μπορεί να εξεμάνησαν με το ανέκδοτο και έτσι που ακούστηκε και αναγνωρίζω, ως προς αυτό, το δικαίωμα τους να εξοργίζονται. Οι ίδιοι όμως τα συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ, που είναι πολύ χειρότερα από αυτό το ανέκδοτο παιδικού τύπου, αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ πιο υβριστικά; Εγώ όμως δεν το αναγνωρίζω ως υβριστικό το σύνθημα κατά του ΠΑΟΚ, γιατί δεν απευθύνεται σε πρόσωπα. Είναι σάτιρα και μάλιστα έμμετρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση