GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Χριστόδουλος Ξηρός

Εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, ο Χριστόδουλος Ξηρός με το πρόβλημα υγεί...

Εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, ο Χριστόδουλος Ξηρός με το πρόβλημα υγείας να σχετίζεται πιθανώς με την απεργία πείνας που κάνει από τις 23 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με κείμενό του που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Χριστόδουλος Ξηρός αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας αντιδρώντας στην κράτησή του στο πειθαρχείο και καταγγέλλοντας ξυλοδαρμό από υπαλλήλους των φυλακών.
Γράφει στο κείμενό του ο Χριστόδουλος Ξηρός:
«Για τρία χρόνια, από το Γενάρη του 15 , κρατούμαι σε διάφορες φυλακές, σε απόλυτη απομόνωση – ο μόνος κρατούμενος στη χώρα χωρίς κανένα δικαίωμα. Τα τελευταία 2 από αυτά κρατούμαι στο πειθαρχείο των φυλακών Διαβατών.
Το πειθαρχείο δεν είναι χώρος έκτισης της ποινής αλλά τιμωρίας και ο νόμος απαγορεύει ρητά την κράτηση σε αυτό για πάνω από 10 ημέρες.
Αφού επί 2 χρόνια εξάντλησα όλα τα μέσα , αιτήσεις, αναφορές κ.λπ., και συνάντησα παντού τείχος άρνησης , στις 23-12-17 έβαλα φωτιά στο κελί μου διαμαρτυρόμενος έμπρακτα για τη συνεχιζόμενη απάνθρωπη μεταχείριση. Μόλις συνέβη αυτό ο αρχιφύλακας Κ. Βαρσάμης μου επιτέθηκε, με ξυλοφόρτωσε (δεν ήταν πρώτη φορά που δέχτηκα επίθεση από αυτόν) και στη συνέχεια με κλείδωσε για 15 ημέρες στο ακριβώς διπλανό κελί χωρίς θέρμανση, μόνο με ένα στρώμα, μια κουβέρτα και ένα μπουκάλι νερό. Επίσης με 24ωρη παρακολούθηση και συνεχώς αναμμένα φώτα. Μου απαγόρευσε δε – παράνομα φυσικά- κάθε επικοινωνία με συγγενείς και συνηγόρους.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ για όλα αυτά την ίδια ημέρα 23-12-17 ξεκίνησα απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνσή μου από τα χέρια του βασανιστή.
Επειδή πλέον δεν μιλάμε απλά για βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση αλλά για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης, ρωτάμε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέχεται αυτήν την συμπεριφορά του φασίστα – βασανιστή αρχιφύλακα Κ.Βαλσαμη (με ιστορικό στους βασανισμούς). Μήπως τον εξυπηρετεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά ο νέος Γκοτζαμάνης;»
Πηγή ρεπορτάζ: Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση