GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του χρυσαυγίτη συνταξιούχου αστυνομικού

Δεκαπέντε μήνες μετά τη δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου, Μάκη Μαρκόπουλου, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικό...

Δεκαπέντε μήνες μετά τη δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου, Μάκη Μαρκόπουλου, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος φέρεται ως δράστης του εγκλήματος, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Αυτόπτης μάρτυς έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία του θύματος από τον συνταξιούχο αστυνομικό και η δίκη διεκόπη για την Παρασκευή.
«Τον σημάδεψε και πυροβόλησε», είπε μία πελάτισσα του γυμναστηρίου, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα από το θύμα και παρενοχλούσε σεξουαλικά τις γυναίκες που γυμνάζονταν, επισημαίνοντας ότι και η ίδια είχε πέσει θύμα παρενόχλησης. «Συνεχώς τους άκουγα να μαλώνουν. Πολλές φορές, όταν έκανα γυμναστική, τους άκουγα που φώναζαν και ο κατηγορούμενος του ζητούσε χρήματα. Είχα ρωτήσει τον Μάκη αν του χρωστούσε και μου είχε απαντήσει «όχι». Εγώ με τον κατηγορούμενο δεν είχα καμία επαφή, γιατί με παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ήταν ερειστικός. Τον φοβόμουν. Είχα καταλάβει ότι ήταν ο φόβος και ο τρόμος. Με είχε προσεγγίσει πολλές φορές και μου έλεγε «έλα να βγούμε έξω, κουκλάρα μου». Είχε απλώσει τα χέρια του πάνω μου. Από ό,τι άκουγα, το έκανε και σε άλλες», ανέφερε η μάρτυς.
Λίγο αργότερα, περιέγραψε τη σκηνή του καβγά: «Εκείνη την ημέρα πήγαινα στο γυμναστήριο και άκουσα φωνές. Άκουσα τον κ.Μπέλο να φωνάζει «έλα να δεις πώς καθαρίζουν τους λογαριασμούς τους οι άνδρες». Το θύμα εκείνη τη στιγμή διέσχιζε τον δρόμο και πήγαινε προς τον κ. Μπέλο. Δεν πιάστηκαν στα χέρια. Τον σημάδεψε και του έριξε κανονικότατα. Ήταν ευθεία βολή. Ο Μάκης γονάτισε, έπεσε κάτω και μετά μπρούμυτα. Ενώ υπήρχε μία απόσταση μεταξύ τους γύρω στα 3-4 μέτρα, πήγε από πάνω του, τον κοίταξε και είδα ένα βλέμμα ικανοποίησης. Και μετά γύρισε και έφυγε σαν να μη συνέβη τίποτα», είπε η γυναίκα.
Η υπεράσπιση ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τους υπόλοιπους αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε λέγοντας ότι θα πάει ο ίδιος στο σημείο του εγκλήματος προκειμένου να έχει προσωπική άποψη.
Νωρίτερα κατέθεσε ο αδελφός του θύματος, ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα για προστασία από τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και χαρακτήρισε τον συνταξιούχο αστυνομικό επίσης ως φόβο και τρόμο της περιοχής. Διαφορετική εκδοχή της ιστορίες έδωσε ένας από τους γείτονες των δύο ανδρών, λέγοντας πως «το θύμα είχε κάνει μαρτύριο την ζωή στον κατηγορούμενο και αν το θύμα δεν ακολουθούσε τον κατηγορούμενο, δεν θα γινόταν τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση