GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή ο άστεγος "ήρωας" του Μάντσεστερ - Αποδείχθηκε πως έκλεβε τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Ο Κρις Πάρκερ, ο άστεγος που ανακηρύχθηκε «ήρωας» από τα βρετανικά ΜΜΕ, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ τον Μάιο του 20...

Ο Κρις Πάρκερ, ο άστεγος που ανακηρύχθηκε «ήρωας» από τα βρετανικά ΜΜΕ, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ τον Μάιο του 2017, καθώς υποτίθεται ότι είχε σπεύσει να βοηθήσει τραυματίες, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη άνω των 4 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος ότι έκλεψε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο από τα θύματα.
Περισσότερες από 50.000 λίρες (57.000 ευρώ) είχαν συγκεντρωθεί για τον 33χρονο την επομένη του τρομοκρατικού χτυπήματος, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνας Γκράντε, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.
Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι πρόσφερε βοήθεια στους τραυματίες, ωστόσο οι κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας, τον κατέγραψαν την ώρα που έκλεβε τα προσωπικά αντικείμενα θυμάτων, νεκρών ή τραυματιών.
Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι έκλεψε ένα πορτοφόλι και ένα κινητό τηλέφωνο από δύο θύματα.
Το δικαστήριο του Μάντσεστερ τον καταδίκασε να εκτίσει ποινή κάθειρξης 4 ετών και 3 μηνών.
«Δεν είστε ένας ήρωας όπως υποκρίνεστε ότι είστε, είστε απλά ένας κοινός κλέφτης» του είπε ο δικαστής, υπογραμμίζοντας ότι είναι «δύσκολο να σκεφτεί πιο ανάρμοστες συνθήκες» υπό τις οποίες ο Κρις Πάρκερ διέπραξε τα εγκλήματά του.
«Δεν έχει σημασία ποια ήταν η προσωπική σας κατάσταση, το να κλέβετε τα προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί και ήταν τρομοκρατημένοι είναι ανήθικο» επισήμανε ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, αφού αναγνώστηκε η απόφαση της δικαιοσύνης.
Βάσει του κατηγορητηρίου, ο Κρις Πάρκερ προσέφερε «περιορισμένη βοήθεια» και εκμεταλλεύτηκε το χάος για να διαπράξει κλοπές αμέσως μετά την επίθεση.
Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας ο 33χρονος άνδρας διακρίνεται να σκύβει πάνω από μία τραυματία προκειμένου να της πάρει την τσάντα και κλέβει το κινητό τηλέφωνο της 14χρονης εγγονής της που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Κατόπιν χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα σε ένα ταχυφαγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση