GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΑΛΛΟ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο!

Παντελής Μ. Καμάς    Στις 4/2 θα συμμετάσχω στο συλλαλητήριο. Για να διαδήλωση ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να διαπραγμα...


Παντελής Μ. Καμάς  
Στις 4/2 θα συμμετάσχω στο συλλαλητήριο. Για να διαδήλωση ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να διαπραγματευεται για τη χώρα. Για να πω με τη σειρά μου το ΩΣ ΕΔΩ Κύριε Τσίπρα.
------------------
ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ- Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ- Η ΕΥΘΕΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ζούμε σε μία Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατίας, τούτο σημαίνει ότι κατά το τυπικό του πολιτεύματος η κυβερνητική πλειοψηφία απολαμβάνουσα την εμπιστοσύνη της Βουλής, μπορεί να νομοθετεί, και να διοικεί τη χώρα. Κατά την ουσία του Πολιτεύματος, η πραγματική εξουσία της Κυβέρνησης, εξαρτάται από τη στήριξη ή την ανοχή του λαού. Για αυτό άλλωστε στο Σύνταγμα, προβλέπονται μία σειρά πρόνοιες οι οποίες αφορούν το Δικαίωμα στο συνέρχεσθαι των Ελλήνων, την Ελευθερία του Τύπου ακόμα και αυτό το Δικαίωμα της Απεργίας, όταν το δει κάποιος από την οπτική γωνία της πολιτικής απεργίας.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, μέχρι σήμερα, φαινόταν να μπορεί να νομοθετεί με την ανοχή της Κοινωνίας η οποία αναλίσκετο σε αναιμικές αντιδράσεις στην καλύτερη περίπτωση.
Εχθές αίφνης όλα άλλαξαν. Σε ένα μείζον εθνικό θέμα, διατρανώθηκε μέσω ενός συλλαλητηρίου η αντίθεση ενός Λαού. Αντίθεση σε τι; Θεωρώ ότι το όνομα των Σκοπίων, είναι η αφορμή. Στην πραγματικότητα είναι όσα συμβαίνουν καθημερινά. Το όνομα είναι η αφορμή, διότι έδωσε στον καθένα την αποενοχοποιημένη δυνατότητα αντίδρασης. Αν κάποιος χρωστάει στις Τράπεζες ή την Εφορία, δύσκολα το ομολογεί. Ακόμα πιο δύσκολα διαμαρτύρεται. Ακόμα και αν προσφύγει δικαστικά συνήθως έχει ενοχικά σύνδρομα. Ενώ το εθνικό θέμα έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσει την αντίδραση για όσα δεν μπορούσε μέχρι σήμερα να εκφραστεί.
Προφανώς και η ιστορία θα έχει συνέχεια. Προφανώς και αρχίζει το τέλος της Κυβέρνησης Τσίπρα, αφού πλέον θα δυσχεραίνεται να νομοθετεί. Η λαική αντίδραση πάντα αφαιρεί την άνεση των κινήσεων από μία κυβέρνηση. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένα μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα. Δηλαδή κοσμοπλημμύρα με όλα τα κόμματα και την εκκλησία αντίθετα, δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι ο Λαός πλέον δεν έχει ελπίδα. Όσο εύκολα, αυτό μπορούσε να οδηγήσει στην αποδοχή των πάντων, τόσο πλέον εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Τις επόμενες ημέρες, είμαι βέβαιος, ότι θα επιχειρηθεί η βελούδινη διαδοχή του σημερινού κυβερνητικού σχήματος από ένα άλλο. Θα είναι μείζον πρόβλημα για όσες δυνάμεις συμπράξουν. Όταν φθάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις, καλό θα ήταν να αφήσουμε το Λαό να μιλήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση