GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακεδονία ώρα μηδέν!

Vassilis Viliardos   Μακεδονία ώρα μηδέν!  Η αυριανή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, από το οποίο θα...

Vassilis Viliardos 

Μακεδονία ώρα μηδέν! 
Η αυριανή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, από το οποίο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας - ελπίζοντας να είναι μαζική και να μην συμμετέχουν μόνο οι Μακεδόνες αλλά, επίσης, οι Θεσσαλοί, οι Ηπειρώτες, οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες. Προφανώς δεν πρόκειται μόνο για το όνομα, ούτε για τις προσπάθειες διαμελισμού της πατρίδας μας από τους Γερμανούς, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς που ενδιαφέρονται κυρίως για την περικύκλωση της Ρωσίας - έτσι ώστε να επισφραγισθεί αφενός μεν η υποδούλωση της Ελλάδας, αφετέρου η γερμανική πρόσβαση μέσω της επέκτασης του Δούναβη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και από εκεί στα ενεργειακά μας αποθέματα, στις διελεύσεις των αγωγών κοκ.

Πρόκειται επί πλέον για μία δοκιμασία των Ελλήνων, σε σχέση με το εάν έχουν ακόμη το σθένος να αντιδράσουν στην οικονομική τους κατοχή ή εάν έχουν σκύψει οριστικά το κεφάλι - με την κυβέρνηση και τους πιστωτές που την στηρίζουν να φοβούνται, μήπως η Θεσσαλονίκη αποτελέσει εκείνη τη σπίθα που θα μετατραπεί σε μία τεράστια πυρκαγιά. Στην αφετηρία της αντίστασης των Πολιτών, όσον αφορά την υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής τους περιουσίας - καθώς επίσης στη μετατροπή τους σε φτηνούς, εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους της γερμανικής βιομηχανίας, σε μία χώρα που κινδυνεύει όσο ποτέ μέχρι σήμερα η εδαφική της ακεραιότητα.

Βέβαια, ο πρωθυπουργός απέδειξε ακόμη μία φορά το χάρισμα του να πείθει, με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο - χειραγωγώντας τον Αρχιεπίσκοπο, έτσι ώστε να μη στηριχθεί η διαμαρτυρία από την εκκλησία όπως το 1992, οπότε να μην είναι μαζική. Φαίνεται δε πως ο Αρχιεπίσκοπος υπολογίζει περισσότερο τα περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας, τα οποία δεν θα άφηναν ίσως ανέγγιχτα οι πιστωτές εάν δεν συνέπραττε, από τους Πολίτες - αφού διαφορετικά είναι αδύνατον να ερμηνευθεί η στάση του. Ντροπή! Εν τούτοις, είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει - ενώ αυτή τη φορά θα πουν με θάρρος ΟΧΙ, συνειδητοποιώντας τι ακριβώς σχεδιάζεται πίσω από την πλάτη τους.

Πως δεν θα ακούσουν λοιπόν τις ύπουλες σειρήνες που προσπαθούν να τους πείσουν ότι, η παράδοση του ονόματος δεν είναι τόσο σημαντική - όσο η αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων, η εξασφάλιση του μη αλυτρωτισμού του κρατιδίου και όλες οι υπόλοιπες ανοησίες! Πως θα επιμείνουν στο να μην χαριστεί το όνομα σε όλες εκείνες τις εθνότητες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Μακεδόνες - με αυτούς που δόξασαν την Ελλάδα στο παρελθόν, όπως οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Κρητικοί και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες. Εάν δεν το κάνουν, φοβούμενοι πως θα λείψουν οι γάζες από τα νοσοκομεία, η βενζίνη από τα πρατήρια ή το χαρτί υγείας από τα σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, τότε θα είναι πραγματικά άξιοι της μοίρας τους και η μεγάλη ντροπή της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση