GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το καλοκαίρι

«Όλοι πια αρχίζουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα και θα βγει στις αγορές» δήλωσε ο ...

«Όλοι πια αρχίζουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα και θα βγει στις αγορές» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Είπε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα από τη στιγμή που όλοι διαπιστώνουν πια ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος στον τομέα των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνοντας ότι το 2017 έγιναν πολύ σημαντικές επενδύσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία, η υγεία, η ενέργεια και οι μεταφορές και πρόσθεσε ότι μεγάλη σημασία έχει και η επένδυση στο Ελληνικό.
«Το Ελληνικό θα είναι τα επόμενα χρόνια το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που θα υλοποιείται σε όλη την Ευρώπη. Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι το έργο ξεκινάει εντός του 2018. Τους πρώτους μήνες του '18 το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την τελική έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, η κυβέρνηση την έχει τελειώσει τη δουλειά της και αμέσως μετά θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο, ο οποίος δρομολογείται. Άρα θεωρώ ότι όλα αυτά το πρώτο εξάμηνο θα έχουν τελειώσουν και επομένως μέσα στο '18 όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει η επένδυση» σημείωσε.
Ο κ. Πιτσιόρλας κατέστησε σαφές ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2019», τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές το 2018, το '18 είναι μια χρονιά που πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να δρομολογήσουμε σημαντικές επενδύσεις, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, να ολοκληρωθεί η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. Η έξοδος στις αγορές είναι μια στιγμή πάρα πολύ σημαντική».
Για το θέμα των κόκκινων δανείων διευκρίνισε ότι δεν αφορά μόνο τα στεγαστικά δάνεια γα τα οποία «η κυβέρνηση δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον, τεράστια ευαισθησία». Συγκεκριμένα είπε ότι πριν τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους τραπεζίτες και η κυβέρνηση είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κάνει ό,τι πρέπει να για προστατευτούν οι μικρές ιδιοκτησίες. Ωστόσο σχολίασε ότι αυτό δεν ισχύει για όσους έχουν μεγάλες περιουσίες και στρατηγικά είναι κακοπληρωτές. Επισήμανε, άλλωστε, ότι υπάρχουν μεγάλοι τομείς της οικονομίας που αυτή τη στιγμή είναι σε καθεστώς μη εξυπηρετούμενων δανείων και πρέπει να απελευθερωθούν από αυτό το καθεστώς και να ξαναμπούν στην πραγματική οικονομία.
Για τη ΣΕΚΑΠ σημείωσε ότι άλλαξε χέρια και από το Δημόσιο πέρασε τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο ιδιώτης βρέθηκε προ εκπλήξεων για προηγούμενα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να λυθεί το θέμα. Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις είπε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα αναδιοργάνωσης και αναδιάρθρωσης», επισήμανε ότι «μεγάλα κομμάτια πρέπει να λειτουργήσουν στον ιδιωτικό τομέα και κάποιοι τομείς στρατηγικής σημασίας πρέπει να παραμείνουν στον δημόσιο έλεγχο και στον δημόσιο τομέα», όμως σημείωσε: «Θα πρέπει όλη αυτή τη συζήτηση να την αποδαιμονοποιήσουμε και να εμπιστευτούμε τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας παραπάνω από ό,τι μέχρι σήμερα».
Πηγή: enikonomia.gr

2 σχόλια

  1. Πατρέτα όλα παρτέτα κουφάλες συριζαναιλ ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΣΙΩΠΆ ΓΙΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΠΑΡΟΧΉ ..

    Ανακοίνωση οσιοι δικαιούνται το ΕΚΑΣ το 2018 και πόσα θα λάβουν


    Αντίθετα, το ΕΚΑΣ ισούται με τα 2/3 του ανωτέρω ποσού για τους συνταξιούχους:

    α) Λόγω γήρατος και αναπηρίας που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, (δηλαδή είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί σε όριο ηλικίας μικρότερο του αντίστοιχου πλήρους ή με ποσοστό αναπηρίας χαμηλότερο εκείνου που κατά περίπτωση και ασφαλιστικό φορέα προβλέπεται για χορήγηση πλήρους σύνταξης).

    β) Που δεν θεμελιώνουν αυτοτελές δικαίωμα συνταξιοδότησης με χρόνο ασφάλισης που έχουν πραγματοποιήσει στην Ελλάδα.

    Ειδικά, για τα πρόσωπα της ανωτέρω περίπτωσης β), η τυχόν μη καταβληθείσα, πριν από την έναρξη ισχύος της κοινοποιούμενης διάταξης διαφορά του 1/3 του ποσού ΕΚΑΣ, δεν χορηγείται.

    Στις περιπτώσεις των συνταξιούχων, λόγω αναπηρίας, οποιαδήποτε μεταβολή του ποσοστού αναπηρίας τους (αυξητική ή μειωτική) εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ, δεν επιφέρει καμία μεταβολή στο ποσό αυτού, εφόσον βέβαια έχει συμπληρωθεί κατά περίπτωση και η απαιτούμενη ηλικία των 65 ετών.

    2. Στις περιπτώσεις προσώπων που είναι συνδικαιούχοι σύνταξης, λόγω θανάτου, τα ποσά του ΕΚΑΣ επιμερίζονται κατά το ίδιο ποσοστό επιμερισμού της σύνταξης, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του οικείου ασφαλιστικού φορέα τους, άλλως από την κληρονομική μερίδα τους.

    3. Τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του Κλάδου Ασθένειας και Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου. 38 του ν. 3863/2010, όπως ισχύει (παρ. 7 αρ. 92 ν. 4387/16).

    4. Όσον αφορά την καταβολή του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους διαμένοντες εκτός Ελλάδας, με την παρ. 8 του άρθρου 92 του ν. 4387/16, ορίζεται ρητώς ότι το επίδομα δεν καταβάλλεται σε δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΟΧ και Ελβετίας. Επομένως και σε συνδυασμό με την περ. στ΄ της παρ. 1 του ίδιου άρθρου, σε δικαιούχους Έλληνες πολίτες και πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ, ΕΟΧ και Ελβετίας, η απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος τελεί υπό την προϋπόθεση της μόνιμης διαμονής (κατοικίας) εντός της ΕΕ, ΕΟΧ και Ελβετίας.

    Δ. Επιπλέον διευκρινίσεις
    Κατά τον έλεγχο της πλήρωσης των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ για το έτος 2018, ο οποίος διενεργείται με βάση τα εισοδήματα φορολογικού έτους 2016, το ποσό της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που χορηγήθηκε σε συνταξιούχους, δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

    Σε περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ΠΆΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΆΠΗΡΟΙ ΓΑΑΜΩ ΤΗΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΟΔΑΠΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΝΤΑΙ;; και άνω που στερούνται πλήρως την ανωτέρω παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ που απωλέσθηκε.

    Σε περιπτώσεις συζύγων-συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα, ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ 2018 που έχει απωλεσθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ια σου Τσίπρα με της υπουργαρες σου που μου έφαγες το ΕΚΑΣ και σε θυμάμαι να λες επάνω στα αγροτικά θα έλθουν οι δεξιοί και σας ΚΌΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ ,....ΤΙ ΓΑΜΉΣΙ ΝΑ ΘΈΛΕΤΕ ΌΛΟΙ άραγε εκεί μέσα στο ΜΑΞΙΜΟΥ;;από 535 ευρώ αναπηρική σύνταξη με 90% αναπηρία και με 5.000 χιλιάδες ένσημα ΟΑΕΕ το ΕΚΑΣ έγινε επί πρωθυπουργία σου ΚΑΠΝΟΣ 35 ΟΛΌΚΛΗΡΑ ΕΥΡΏ δηλαδη πρέπει να ζήσω με 450 ευρώ τον μήνα και έχω ρεύμα 366 ευρώ και παΐδι που σπουδάζει ΙΑΤΡΙΚΉ ευτυχώς εδώ στο ΗΡΆΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ που μένω ως φιλοξενούμενος ΈΤΣΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥΣΤΡΑΡΑΔΕΣ--στο σπίτι της μεγάλης μου κόρης μου άλλα επειδή αυτή και ο σύζυγος της κάνουν δήλωση άνω τον 25.000 χιλιάδων ευρώ πρέπει να με ταΐζουν;;;αυτό το κοινωνικό κράτος ονειρευόσασταν;; τα 366 ευρώ ρεύματος τα δίνω διότι είναι η υπερήφανια μου για να μην νιώθω ότι είμαι βάρος στα παιδιά μου που ΕΊΜΑΙ 1000% έτσι που μας καταντήσατε καργιόληδες...σκέφτομαι να σας κάνω κανένα χουνέρι ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΊ ΔΥΝΑΤΆ παντου,,για μαντέψετε ΤΙΙΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση