GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας για Σκοπιανό: Να προηγηθεί της ονοματολογίας μια συμφωνία για το απαραβίαστο των συνόρων

«Ενώ η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή συνεχώς επιδεινώνεται, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφώνεται και ...

«Ενώ η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή συνεχώς επιδεινώνεται, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφώνεται και το Κυπριακό πρόβλημα οδηγείται στην πράξη σε διχοτομική λύση, η περιοχή των Βαλκανίων συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, οι διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλωνίζουν την περιοχή. Το ΚΚΕ διατρανώνει: Καμία αλλαγή και επαναχάραξη συνόρων»: αυτά τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των Σκοπίων υπογράμμισε ότι «πρέπει να προηγηθεί της ονοματολογίας μια συμφωνία για το απαραβίαστο των συνόρων» και υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του από την αρχή της δεκαετίας του '90: Τυχόν χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου της είναι αποδεκτή μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός και πρόσθεσε: «Δίνουμε βάρος στα ζητήματα των εγγυήσεων και των προϋποθέσεων, της καταδίκης του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των αναγκαίων αλλαγών στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Να μην υποχωρήσουμε από θέσεις αρχών, κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, για άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη».
Απευθυνόμενος στα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τους παρότρυνε να μην εμποδίσουν «όσους αντιστέκονται στη σφαγή των συντάξεων, στις εργασιακές ανατροπές, στη μεγάλη φοροληστεία». «Ειδικά για τα Σώματα Ασφάλειας, αντιπαλεύουμε το ανορθολογικό σύστημα μεταθέσεων, την καταπάτηση του ωραρίου εργασιας, τους αντιδημοκρατικούς υπηρεσιακούς κανονισμούς», είπε.
Σημείωσε ότι «πρέπει να απομονώσουμε από παντού όλοι μαζί τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, τους υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατακτητών και των δικτατόρων» και πρόσθεσε «πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι, αντιστάθηκαν με τα όπλα απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και συμμετείχαν στη συνέχεια στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ κατά την τριπλή κατοχή της χώρας. Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της αντίστασης πρέπει να είναι τα φωτεινά παραδείγματα και για το σήμερα», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση