GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής για το πόθεν έσχες δικαστών: Αυτοί πρέπει να επιδιώκουν τη διαφάνεια

Για το πόθεν έσχες των δικαστικών αλλά και για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σ...

Για το πόθεν έσχες των δικαστικών αλλά και για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στο Ραδιόφωνο 24/7.
Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες των δικαστών είπε ότι οι ίδιοι έπρεπε να είναι εκείνοι που επιδιώκουν τη διαφάνεια. Επισήμανε ότι ο νόμος ζητά να δηλωθούν χρήματα και τιμαλφή προκειμένου να γίνεται έλεγχος κάθε χρόνος, ώστε να μπορεί να εξεταστεί μια αγορά μεγάλης αξίας.
Χαρακτήρισε "προφάσεις επιχειρήματα όπως η πιθανή στοχοποίηση τους". Υπογράμμισε ότι "είναι απαράδεκτο να χαριστηρίζουν καθεστώς μια κυβέρνηση που θέλει τη διαφάνεια και την εφαρμογή των νόμων". Ο κ. Κοντονής είπε ότι "εάν υπάρχουν εξαιρέσεις και αστερίσκοι, τότε δεν υπάρχει πόθεν έσχες και κοροϊδεύουμε την κοινωνία".
Αναφορικά με τα paradise parers είπε ότι είναι θέμα ελέγχου και επισήμανε ότι "μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις". Απαντώντας στις κατηγορίες ότι με το νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση ιδιωτικοποιείται η δικαιοσύνη, τόνισε ότι "αυτό το επιχείρημα δεν ευσταθεί".
Πρόσθεσε ότι "δίνεται η δυνατότητα σε αντίδικους να λύσουν τη διαφορά τους εξωδικαστικά". Ξεκαθάρισε ότι "ο διαμεσολαβητής δεν λαμβάνει απόφαση, αλλά περιορίζεται στη διεκπεραίωση, καθώς οι αντίδικοι εκπροσωπούνται από δικηγόρους". Για το περιουσιολόγιο, είπε ότι "η κυβέρνηση έχει πει ότι είναι ένα εργαλείο ελέγχου".
"Έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν υπάρχει", δήλωσε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι σαφής και εξέφρασε την απορία πως κάποιοι -και μάλιστα νομικοί- επαναφέρουν το θέμα. Τόνισε ότι "ούτε με έμμεσο τρόπο μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία" και υπογράμμισε ότι "η υπόθεση Οτσαλάν ήταν διαφορετικό ζήτημα καθώς δεν υπήρχε δικαστική απόφαση". Ωστόσο, κάλεσε όσους ευθύνονται για τη σύλληψη Οτσαλάν να μην μιλάνε. Αναφερόμενος στην άρση ασύλου που ζητά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον αξιωματικό που του δόθηκε άσυλο, είπε ότι το υπουργείο, είχε κάποιες ενστάσεις και ζήτησε να παγώσει το θέμα μέχρι να βγει απόφαση από το δικαστήριο. Πρόσθεσε ότι "και ο Τούρκος αξιωματικός θα έκανε το ίδιο εάν η δευτεροβάθμια επιτροπή δεν του έδινε άσυλο". Τόνισε ότι εάν η Τουρκία υποβάλλει μήνυση με κατηγορίες που μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα, "τότε θα αρχίσει η διαδικασία από τα στάδιο της προανάκρισης". Ωστόσο -όπως είπε- η Τουρκική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει μήνυση. Σημειώνεται πως σήμερα εξετάζεται η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό η οποία διαβιβάστηκε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών από το αστυνομικό Τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση