ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ποιοι ζητούν αναγνώριση της μειονότητας «μακεντόνετς» στην Ελλάδα...

Share it:
Το φιλοσκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» ζητεί με ανακοίνωσή του την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από την Ελλάδα, ενώ παράλληλα αυτοαποκαλούνται «μακεντόνετς» και ζητούν επίσης από την Ελλάδα την αναγνώριση της μειονότητας «Εθνικά Μακεδόνων» στο έδαφός της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων, παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα την έξαρση του θεάτρου του παραλόγου αναφορικά με το θέμα του ονόματος της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"».
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πρόβλημα με το όνομα της γειτονικής χώρας έχει αποκλειστικά και μόνον η χώρα μας, ενώ πάνω από 140 χώρες-μέλη του ΟΗΕ το έχουν αναγνωρίσει.
Υπογραμμίζουμε επίσης για πολλοστή φορά ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το όνομα Δημοκρατία της “Μακεδονίας” που και σύνθετο είναι και απόλυτα διακριτό από το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και δημοκρατικά επιλεγμένο από τους πολίτες στο δημοψήφισμα του 1991.
Το πρόβλημα είναι η πεισματική άρνηση της χώρας μας να αποδεχτεί την πραγματικότητα και την ύπαρξη του σύγχρονου μακεδονικού έθνους. Με άλλα λόγια, την ύπαρξη της εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας που παρά τις επίμονες προσπάθειες 100 και πλέον χρόνων, εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να ζει σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας.
Όταν η χώρα μας διαβεί το Ρουβίκωνα, αναγνωρίσει την εθνική «μακεδονική» της μειονότητα και της παρέχει όλα τα δικαιώματα που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τότε και μόνο θα καταφέρει να αλλάξει σελίδα, να δει μπροστά και να συνεργαστεί με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τις άλλες γειτονικές χώρες στη βάση του αλληλοσεβασμού και της ειλικρίνειας.
To φιλοσκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» έχει θέσει ευθέως θέμα στο παρελθόν «πολιτιστικής αυτονομίας» που εκτός από την αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας, θα περιλαμβάνει «την εισαγωγή της «μακεντόνσκι» γλώσσας στην δημόσια εκπαίδευση στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται καθώς και την χρήση της στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τοπωνυμικές πινακίδες και τους χάρτες», όπως αναφέρει το δελτίο Τυπου του φιλοσκοπανού κόμματος, στις τελευταίες Ευρωεκλογές όπου έλαβε –μετά βίας- λιγότερες από 2.600 ψήφους στους 13 νομούς της Μακεδονίας. Νούμερο που διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς τους, περί ύπαρξης «μειονότητας» 500 χιλιάδων «μακεντόνετς» στη χώρα μας, που καταπιέζονται από τις ελληνικές Αρχές.
Share it:
Reactions:

Πολιτική

Πρώτη Σελίδα

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση