GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτογραφίες από τη μεταφορά των "θησαυρών" της Εθνικής Βιβλιοθήκης στη νέα τους στέγη

Εδώ και λίγες εβδομάδες καθημερινά δρομολόγια φορτηγών μεταφέρουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τις συλλογές της Ε...

Εδώ και λίγες εβδομάδες καθημερινά δρομολόγια φορτηγών μεταφέρουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.


Οι συλλογές τοποθετούνται στον εντυπωσιακό Πύργο Βιβλίων, στα βιβλιοστάσια των ορόφων και στα θησαυροφυλάκια.
Η μεταφορά των συλλογών από τα δύο κτίρια της Βιβλιοθήκης, το ιστορικό Βαλλιάνειο και το κτίριο του Βοτανικού, γίνεται κυρίως με τροχήλατες ξύλινες κατασκευές υποδοχής των βιβλίων, κατάλληλα επενδυμένες για την απορρόφηση των κραδασμών.



Η μετακόμιση υλοποιείται από την ανάδοχη εταιρεία υπό την επίβλεψη του προσωπικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης που συντονίζει το έργο.
"Είναι ένα δύσκολο έργο αλλά νομίζουμε πάμε καλά και ως προς την ασφαλή μεταφορά του υλικού που είναι το κύριο μέλημα μας αλλά και με την απορρόφηση του στον νέο χώρο" λένε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι υπάλληλοι της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος Χρυσάνθη Βασιλειάδου, πολιτικός μηχανικός και Χριστίνα Τσαρουχά, υπεύθυνη της υπηρεσίας συντήρησης των συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.


Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση