GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: «Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ενδοκυβερνητικό για την ονομασία των Σκοπίων»

Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας...

Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ-1.
"Εχουμε καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια και εφόσον υπάρχει ένας διαφορετικός συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων και απόψεων στο εσωτερικό της πΓΔΜ είναι μια σημαντική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Εγώ είμαι αισιόδοξος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.
Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες πλευρές για να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από παντού και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και γειτονικές χώρες.
Δεν θα υπάρξει ενδοκυβερνητικό πρόβλημα για το ονοματολογικό
Όταν ερωτήθηκε "αν είναι εικόνα αυτή που δίνει η κυβέρνηση για τη θέση πάνω στο ζήτημα, με αφορμή και τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου", ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Είναι η εικόνα κυβέρνησης η οποία τολμάει σε πολύ δύσκολα προβλήματα, που επί χρόνια δεν είχαν λυθεί, να βάλει το δάκτυλο "επί των τύπων των ήλων"».
Για τον κ. Καμμένο είπε ότι έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα προχωρήσει η συνεννόηση ανάλογα και με το κατά πόσο θα προχωράει η διαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε: «Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ενδοκυβερνητικό. Δεν υπάρχει θα υπάρχει θέμα έκφρασης δυσπιστίας ή δεδηλωμένης στο ελληνικό Κοινοβούλιο».
Παράλληλα ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και επάρκεια» και συνέχισε: «Συμφωνώ με τον υπουργό Εξωτερικών που μίλησε για ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θα υπάρξει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία επί του θέματος».
Η Εκκλησία βρίσκεται σε μετάβαση σε πιο ρεαλιστική θέση
Αναφερόμενος στη θέση της Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Αρχιεπισκόπου στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως «η Εκκλησία μπορεί να έχει τις απόψεις της για οποιοδήποτε θέμα, να το συζητάει, αλλά όλοι κρινόμαστε στον δημόσιο χώρο», και παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα συνεγείρει το ποίμνιο σε αντίσταση ή υπονόμευση της θέσης που θα πάρει η κυβέρνηση, αφού η Εκκλησία βρίσκεται, όπως είπε ο κ. Βούτσης, σε μια μετάβαση σε πιο ρεαλιστική θέση.
Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση