GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύσημα του Κουρουμπλή στον Τσακαλώτο: Σοβαρός και ρεαλιστής υπουργός

«Η οικονομία αρχίζει να πατάει στα πόδια της», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλ...

«Η οικονομία αρχίζει να πατάει στα πόδια της», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ αναφερόμενος στην περίοδο μετά τον Αύγουστο δήλωσε ότι είναι μια νέα περίοδος στην οποία η χώρα έχοντας εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις, ανοίγει το ζήτημα του χρέους, ανοίγουν πολλά ζητήματα που διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό, οικονομικό περιβάλλον.
Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο «σοβαρό και ρεαλιστή υπουργό», το όνομα «θα συνδεθεί με την έξοδο της χώρας από την περιπέτεια που την έβαλαν άλλοι», είπε χαρακτηριστικά, και προσέθεσε πως ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός «παρέλαβαν μία χρεοκοπημένη χώρα η οποία σήμερα πατάει στα πόδια της».
Επανέλαβε, ότι η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΛΠ με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της εταιρίας αποτελεί «άνοιξη» στον εργασιακό χώρο εν μέσω μνημονίων και τόνισε ιδιαίτερα την επιτυχία με την οποία προχωρεί η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η ολοκλήρωση της αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, «δύο διαδικασίες στις οποίες διαφυλάχτηκαν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για «διαχρονική υπόθεση ύψιστης σημασίας για τη χώρα», «πρέπει να βρούμε έναν κοινό τόπο για το πρόβλημα του προσφυγικού». «Είμαστε σε μία γεωστρατηγική θέση με ρευστότητα και το προσφυγικό δεν είναι μια υπόθεση στιγμιαία», επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και χαρακτήρισε «στρατηγικό στόχο» να «κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό».
Ερωτηθείς για πληροφορίες της εκπομπής σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται η αξιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως «υπάρχουν πρόσωπα που σε συγκεκριμένους τομείς πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος της χώρας».
Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, για το οποίο εκτιμά ότι «θα υπάρξει λύση σε ένα πνεύμα που εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έχει θέση.
Ακόμη έκανε λόγο για βαρύτατες ευθύνες του τραπεζικού συστήματος για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να χρεωθεί επιλογές που συνδέονται με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. «Είτε υπάρξει νέα ρύθμιση είτε υπάρξει κάτι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν θα χρεωθούν αυτή τη σχέση. Όσο κι αν κάποιοι επενδύουν στους πλειστηριασμούς θα διαψευστούν για άλλη μια φορά», είπε.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση