GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλιπείς οι αντισεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια, λένε οι σεισμολόγοι- ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες ελλείψεις τους αντισεισμικούς ελέγχους των δημόσιων κτιρίων διαπιστώνουν οι σεισμολόγοι. Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ...

Μεγάλες ελλείψεις τους αντισεισμικούς ελέγχους των δημόσιων κτιρίων διαπιστώνουν οι σεισμολόγοι. Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής της νέας Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως μόνο το 18% των αντισεισμικών ελέγχων που έχει ζητηθεί για δημόσια κτήρια έχει διεκπεραιωθεί τα τελευταία 17 χρόνια.
Ο κ. Μακρόπουλος υπογράμμισε πως το 2001 είχε ζητηθεί από κλιμάκια μηχανικών των Δήμων να διενεργήσουν ταχείς οπτικούς ελέγχους σε περίπου 85.000 κτίρια, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί μόλις 15.172 αυτοψίες. Όπως εξήγησε, αυτοί οι έλεγχοι περιλαμβάνουν τη συμπλήρωση ερωτηματολόγιου, που στη συνέχεια στέλνεται στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Με βάση αυτές τις απαντήσεις ο Οργανισμός εκτιμά εάν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα.
Οι δύο σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί ως προς την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Μαραθώνα, όπου σημειώθηκε ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ τη Δευτέρα. Ο κ. Χουλιάρας, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος σεισμός αντίστοιχου μεγέθους.
Δείτε τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση