GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – Ο Καμμένος έχει τη θέση που έχει– ΒΙΝΤΕΟ

...

Στις εξελίξεις των διαβουλεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

«Η δική μας θέση είναι αυτή που είχε διαμορφωθεί εν πολλοίς και το 2008. Δηλαδή, μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό έναντι όλων. Το «έναντι όλων» έχει μεγάλη σημασία», εξήγησε ο κ. Βίτσας που ερωτηθείς για το ζήτημα της γλώσσας απάντησε: «κατά την άποψή μου, μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει». Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η ίδια η συμφωνία για την ονομασία θα περιλαμβάνει και τη διαδικασία με την οποία θα ενεργοποιηθεί.

Ερωτηθείς για τη διάσταση απόψεων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό, καθώς και για τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για το θέμα, σημείωσε: «υπάρχει θέμα Καμμένου από την αντιπολίτευση. Αυτό δεν ορίζει έναν τακτικισμό; Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος ήταν ευθείς και ειλικρινείς από την πρώτη στιγμή και το επανέλαβε και χθες. Έχει μία συγκεκριμένη θέση, στην οποία εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε και από εκεί και πέρα λέει πως εμείς έχουμε δώσει τα χέρια πάνω σε ένα συμβόλαιο και με ένα συγκεκριμένο στόχο, θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση» και προσέθεσε: «είναι ζήτημα (σ.σ. η διαφωνία των ΑΝΕΛ), το συζητάμε, το γνωρίζουμε. Άλλοι,όμως, ενώ ο Καμμένος έχει τη θέση που έχει, άλλοι απέκτησαν ξαφνικά ... μη θέση. Για τη Νέα Δημοκρατία μιλάω».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση