Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

  Μουζάλας: Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη ΒΙΑΛ για τη διαμονή των μεταναστών στη Χίο

  Προς το παρόν για τη διαμονή των μεταναστών και των προσφύγων στο νησί δεν υπάρχει άλλη λύση από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ αφού δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από το αεροδρόμιο της Χίου.
  Ο υπουργός είπε ότι οι εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΛ θα προχωρήσουν και πως θα φτιαχτεί η περίφραξή του για τη διευκόλυνση της αστυνόμευσης. Χωρίς όμως ο καταυλισμός να μετατραπεί σε κλειστό κέντρο, αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές δίκαιο, για τους πρόσφυγες.
  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία νέου κέντρου σε άλλη περιοχή, ανέφερε δε ότι η πρόταση του δήμου Χίου για τον ΧΑΔΑ αποσύρθηκε
  Όσον αφορά τα αιτήματα των κατοίκων του Χαλκειούς, ο κ. Μουζάλας δεσμεύθηκε πως θα ενταθούν οι περιπολίες, ώστε να αποτρέπονται οι ζημιές, κυρίως σε κτήματα των κατοίκων στην περιοχή. Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε "μικροεγκληματικότητα" τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, μιας και εκτός από μια μεγάλη κλοπή στα τέλη του 2016 δεν έχει συμβεί ξανά κάτι το αξιόλογο.
  Κατά την παρουσία του στη Χίο ο κ. Μουζάλας είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.
  Ο δήμαρχος Χίου ενημέρωσε τον κ. Μουζάλα ότι θα προχωρήσει η αγωγή έξωσης από την ΒΙΑΛ, και του έθεσε δύο ζητήματα: ότι δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα ο δήμος να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και δεύτερον ότι το καλοκαίρι, λόγω και της συνεχιζόμενης λειψυδρίας, θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης του καταυλισμού.
  Η αναχώρηση του κ. Μουζάλα ήταν επεισοδιακή καθώς κάτοικοι του Χαλκειούς, όπου είναι εγκατεστημένο το hotspot κατέλαβαν την αίθουσα αναχωρήσεων καλώντας τον υπουργό να παραιτηθεί. Η Αστυνομία αναγκάστηκε να φυγαδεύσει τον κ. Μουζάλα από άλλη είσοδο του Αεροδρομίου, οδηγώντας τον στα γραφεία της Ασφάλειας του Αερολιμένα Χίου, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και παρέμεινε μέχρι την αναχώρησή του.
  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 13 Ιαν 2018, 6:01:00 μ.μ.

  ΒΡΕ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πάθουν ταράκουλο ΌΤΑΝ ΚΑΙ ΌΠΟΤΕ ΓΊΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ και αυτές οι καργιολες που διορισθήκανε βουλευτές δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους ..

  Αλλά αν νομίζουν και στην νέα δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι με τον ΚΟΥΛΗ ΑΡΧΗΓΌ να λέει και να έχει άκρο νεοφιλελεύθερες γνώμες ότι θα κάνουν περίπατο τους γελάσανε θα φάνε ΜΑΎΡΟ που θα ανάψουν οι κώλοι ..ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ... ΠΑΝΤΩΣ αυτό που βγαίνει στον κόσμο είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο αλήτης ΤΣΙΠΡΑΣ σας έκλεψε το πρόγραμμα κλαίτε σαν της πουτάνες όλοι σας λύσης δεν ακούμε αοριστίες ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ θα μειώσουμε τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ 30% σε δυο χρονια δεν ΈΧΟΥΝ ΚΑΝΈΝΑ ΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΡΦΙ ΣΤΑ ΆΚΡΑ ΜΑΎΡΑ Η ΚΌΚΚΙΝΑ...Αυτό το γνωρίζουν οι οι μυστικές ξένων -ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ κρατάνε τον ΤΣΙΠΡΑ στην κυβέρνηση..ΚΑΙ εποικίζουν την ΕΛΛΆΔΑ με μετανάστες χωρίς πόλεμο ΝΑΙ ΕΠΟΙΚΊΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ;;

  Item Reviewed: Μουζάλας: Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη ΒΙΑΛ για τη διαμονή των μεταναστών στη Χίο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr