GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΤΟΕ: Ενημέρωση για την ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών - ΒΙΝΤΕΟ

Θεματική εκπομπή με θέμα "Σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορίας, ψηφιοποίηση Τραπεζικών Εργασιών", με καλεσμένους τους κ. Κώστα...

Θεματική εκπομπή με θέμα "Σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορίας, ψηφιοποίηση Τραπεζικών Εργασιών", με καλεσμένους τους κ. Κώστα Παπαδημητρίου, Δικηγόρο και καθηγητή Εργατικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρο της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεως, Ξενοφώντα Κοντιάδη, Δικηγόρο και καθηγητή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Δικαίου, και τον Σταύρο Κούκο, Πρόεδρο της ΟΤΟΕ, οργανώνει η διαδικτυακή τηλεόραση της ΟΤΟΕ (OTOETV).
Η Διοίκηση της ΟΤΟΕ ασχολήθηκε έγκαιρα και πήρε αποφάσεις παρέμβασης στο μεγάλο θέμα που αφορά στην ψηφιοποίηση των Τραπεζικών Εργασιών καθώς και στις αναδιαρθρώσεις που συνεχίζονται και επηρεάζουν την απασχόληση.
Στην Ευρώπη σχεδιάζονται και υλοποιούνται ήδη, ανατροπές σε όλες σχεδόν τις πτυχές της παραγωγής, της γνώσης, της εργασίας και της πολιτικής, που αφορούν στην οργάνωση της οικονομίας και επηρεάζουν ταυτόχρονα τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες, προχωρούν στον σχεδιασμό της επόμενης ΨΗΦΙΑΚΗΣ μέρας, με βάση όσα ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πράγμα που δημιουργεί ένα θολό τοπίο για το μέλλον των τραπεζικών εργασιών και των θέσεων εργασίας.
Η ΟΤΟΕ μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και δεδομένου, ότι οι υπαρκτοί κίνδυνοι της ψηφιακής εποχής για την απασχόληση των εργαζομένων στις τράπεζες, αλλά και για τη φύση του τραπεζικού επαγγέλματος, είναι πλέον προ των πυλών, δεν πρόκειται να μείνει παθητικός παρατηρητής όσων σχεδιάζονται να συμβούν. Θα απαντήσει στις προκλήσεις και θα παρέμβει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.
Προκειμένου η ΟΤΟΕ να διαμορφώσει εξειδικευμένες θέσεις για το κρίσιμο ζήτημα της ψηφιοποίησης, υλοποιείται ήδη μέσω του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ η εκπόνηση επιστημονικής μελέτης που αφορά στη ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών και στις επιπτώσεις τους στην εργασία και τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση