GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Ακραία εθνικιστική η άποψη να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» - ΒΙΝΤΕΟ

Ως «ακραία και εθνικιστική» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος την άποψη να μην υπάρχει ο όρος "Μακε...

Ως «ακραία και εθνικιστική» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος την άποψη να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων, ενώ ξεκαθάρισε ότι η εθνική θέση είναι η σύνθετη ονομασία «που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και η πλήρης απαλοιφή του αλυτρωτισμού». Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο ένα λεκτικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε αναφορικά με τους ΑΝΕΛ.
«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προωθήσουμε την πατριωτική, εθνική λύση. Πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές και όχι ότι μας συμφέρει και είναι καταλληλότερο για τις επόμενες προεκλογικές μας προσδοκίες. Σέβομαι τις ευαισθησίες του κόσμου και είναι λογικό μετρά από 8 χρόνια μιζέριας και μνημονίων να υπάρχει σε ένα κομμάτι κόσμου - που δεν έχει την αναγκαία πληροφόρηση - η τάση να απορρίπτει τις συμφωνίες, ακόμη και αυτές που είναι εθνικά δυνατές και αυτές που μπορούν οδηγήσουν σε λύση . Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι ως εκπρόσωποι της εθνικής αντιπροσωπείας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή.
«Μια είναι η κυβερνητική θέση επί της οποία διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών. Έχουν εκφραστεί διαφοροποιήσει από το δεύτερο κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό όμως έχει ρητά δοθεί από το στόμα του Πάνου Καμμένου πλήρης εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά να διεξάγει τη διαπραγματευτική προσπάθεια» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ, διερωτώμενος «ποια είναι η διαπραγματευτική θέση της». «Ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση της Βουλής για το Κυπριακό είπε προκειμένου να επικρίνει τον κ. Λεβέντη ότι η εθνική αντιπροσωπεία έχει επίσημη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μετά άρχισε την στροφή. Έχω ακούσει συγκρουόμενα πράγματα. Ο κ. Κουμουτσάκος θεωρεί και ορθά την σύνθετη ονομασία ως τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή της κυβερνητικής πολιτικής. Έχω ακούσει όμως και ακραίες, ακροδεξιές, εθνικιστικές απόψεις που αρνούνται τον πυρήνα αυτής της θέσης και λένε μια θέση που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει ακραία ότι δεν επιθυμούν να υπάρχει ο όρος Μακεδονία και τα παράγωγά της στο όνομα. Αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα» ανέφερε.
«Είναι αυτό που ορθά ο αείμνηστος και ο νυν Μητσοτάκης έχουν δηλώσει στη βουλή ότι αποτελεί την εθνική θέση και είναι αυτά που ακούω από τη Χρυσή Αυγή, από τους Ανεξάρτητους... συγγνώμη από, την Ένωση Κεντρώων και τελευταία από εσάς. Θα ήθελα να ακούσω ποια είναι η θέση της ΝΔ», συνέχισε.
Τέλος, αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «πρέπει να ακούγεται ο λαός όταν μιλάει» , ενώ τόνισε ότι «συμμετείχαν Έλληνες πατριώτες που επιχειρήθηκε να κατευθυνθούν σε διαφορετικές θέσεις από τις εθνικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση