GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψη του στη Βρετανία γιατί... δεν του αρέσει το νέο κτίριο της πρεσβείας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Βρετανία που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του έτους γιατί είναι απο...

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Βρετανία που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του έτους γιατί είναι απογοητευμένος από το γεγονός "ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πούλησε" την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο.
"Ο λόγος που ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι ότι δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πούλησε ίσως την καλύτερη πρεσβεία στο Λονδίνο που βρισκόταν σε περίοπτη θέση για 'ψίχουλα' απλώς και μόνο για να κατασκευάσει μια νέα σε μια απομακρυσμένη περιοχή για 1,2 δισ. Δολάρια. Κακή συμφωνία. Ήθελαν να κόψω εγώ την κορδέλα -Όχι", ανέφερε στο Twitter ο Τραμπ.

Ωστόσο στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο αναφέρεται ότι η απόφαση για την αλλαγή του κτιρίου ελήφθη μήνες προτού αναλάβει την προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009. Τον Οκτώβριο του 2008 η αρμόδια υπηρεσία για την πρεσβεία και τα αμερικανικά προξενεία στη Βρετανία ανέφερε ότι η αλλαγή του κτιρίου πρέπει να γίνει για λόγους ασφαλείας.
Η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail είχε αναφέρει ότι ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Βρετανία στη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να εγκαινιάσει το νέο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.
Το παλιό κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας χρονολογούνταν από το 1960 και βρισκόταν στην πολυτελή περιοχή του Λονδίνου Γκρόσβενορ Σκουέρ, η οποία ήταν γνωστή ως «Μικρή Αμερική» στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν στην πλατεία αυτή βρίσκονταν το στρατιωτικό αρχηγείο του Αϊζενχάουερ. Η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ, ένα πραγματικό φρούριο που έχει χτιστεί τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά από τα γύρω κτίρια, βρίσκεται στην Σάουθ Μπανκ, ενώ περιλαμβάνει και ένα κτίριο στο οποίο διαμένουν Αμερικανοί πεζοναύτες.
Η κατασκευή του συγκροτήματος αυτού χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την πώληση άλλων ιδιοκτησιών των ΗΠΑ στο Λονδίνο.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση