GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιτσιόρλας για το Σκοπιανό: Παράθυρο ευκαιρίας να λύσουμε μια εκκρεμότητα που μόνο προβλήματα δημιουργεί

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας λέγοντας ότι «έχουμε ένα παράθυρο...

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας λέγοντας ότι «έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να λύσουμε μια εκκρεμότητα, που μόνο προβλήματα μας δημιουργεί».
Μάλιστα στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, ο κ.Πιτσιόρλας είπε «αν το είχαμε λύσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όλα θα ήταν καλύτερα σήμερα. Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα χειροτέρεψαν για εμάς. Η καθυστέρηση δεν μας βοηθάει, αντίθετα παγιώνει καταστάσεις που είναι εναντίον μας».
«Εμείς», εξήγησε, «αποκαλούμε τη γειτονική χώρα με το όνομα το επίσημο, όλος ο υπόλοιπος κόσμος την αποκαλεί ως Μακεδονία. Οι αλυτρωτισμοί αυξάνονται και επομένως πρέπει να το λύσουμε γιατί έτσι θα σταματήσουμε μια δυναμική που είναι εναντίον μας και θα δώσουμε τη δυνατότητα στη χώρα μας να αξιοποιήσει στο έπακρο τη γεωγραφική της θέση. Η Βόρεια Ελλάδα και η Ελλάδα γενικότερα, αναπτύχθηκαν κάθε φορά που είχαν ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας. Οτιδήποτε εμποδίζει αυτό είναι σε βάρος μας».
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι «υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα να το λύσουμε» τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για μια λύση αποδεκτή, που θα μας εξασφαλίζει από τα δύσκολα θέματα και θα ανοίγει προοπτικές».
Με αφορμή το συνέδριο που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ), το MyPortal.gr και το «Πολιτικό Ημερολόγιο- Ατζέντα Θεσσαλονίκης», ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι καθώς «βγαίνουμε από την ύφεση και μπαίνουμε στην ανάπτυξη», στη δημόσια συζήτηση πρέπει να κυριαρχήσουν τα θέματα της ανάπτυξης και των προοπτικών της χώρας και σ' αυτή τη συζήτηση «η Θεσσαλονίκη έχει έναν κεντρικό ρόλο».
«Η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα είναι η πύλη της χώρας προς την Κεντρική Ευρώπη και επομένως είναι η περιοχή που μπορεί να προσφέρει αυτή τη στιγμή τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήταν πάντα, είναι και τώρα και θα είναι και στο μέλλον η πύλη της χώρας προς τη Μεσόγειο κι αυτό είναι που αναδεικνύει τον χαρακτήρα της πόλης», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση