GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τα κύματα στον Θερμαϊκό παλεύει το πλοίο που μεταφέρει τα εκρηκτικά από την Κρήτη- ΤΩΡΑ

Στον Θερμαϊκό Κόλπο αγκυροβόλησε, πριν από λίγο, το φορτηγό πλοίο "Καπετάν Χρήστος", που μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών π...

Στον Θερμαϊκό Κόλπο αγκυροβόλησε, πριν από λίγο, το φορτηγό πλοίο "Καπετάν Χρήστος", που μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών που παρέμειναν για μία εβδομάδα στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά την κατάσχεση του πλοίου "Ανδρομέδα".
Το ελληνικής σημαίας "Καπετάν Χρήστος", το οποίο είναι πιστοποιημένο για μεταφορές επικίνδυνων και εύφλεκτων φορτίων, έφτασε γύρω στις 8 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στο κεντρικό αγκυροβόλι.
Όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθεί σε σημείο εντός του λιμανιού, όπου και θα "δέσει" προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφόρτωση των εκρηκτικών σε οχήματα. Ο τελικός προορισμός των εκρηκτικών φέρεται να είναι στρατόπεδο των Σερρών.
Σημειώνεται ότι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής του πλοίου "Ανδρομέδα" που εντοπίστηκε με 410 τόνους εκρηκτικών στα ανοιχτά της Κρήτης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Εναντίον του αρχιπλοιάρχου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το φορτίο είχε προορισμό τη Λιβύη, κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.
Ο συνήγορός του αρχιπλοιάρχου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι ο πελάτης του, αν και κατέθεσε για περισσότερες από 10 ώρες όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την υπόθεση και δήλωσε εξ αρχή ότι είναι στη διάθεση των Αρχών, κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης τέτοιων συναφών αδικημάτων.
"Ο πελάτης μου που αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας έχει καταστραφεί και το συντομότερο δυνατόν θα κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισης. Παρά το γεγονός ότι δόθηκαν από τον ίδιο χθες όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και προσκομίστηκαν τα έγγραφα κρίθηκε προφυλακιστέος. Πιστεύω ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και αυτό θα πρέπει να το σεβαστούν όλοι. Εκτιμώ ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια" εκτίμησε ο συνήγορος υπεράσπισης.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και οκτώ ναυτικοί, πλήρωμα του "Ανδρομέδα".
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση