Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 3o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ του ΥΠΕΘΑ στο Κολωνάκι μισθώνει ο Δημήτρης Βίτσας!

  Διαµέρισµα-φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας, που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των Ενόπλων ∆υνάµεων, χρησιµοποιεί ιδιωτικά ο αν. υπουργός Αµυνας, ∆ηµήτρης Βίτσας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ενοικιάζει, και µάλιστα… µε το παραπάνω, από την αρµόδια Υπηρεσία ∆ιαχείρισης Ακινήτων, χωρίς να διευκρινίζει το ύψος του καταβαλλόµενου τιµήµατος. Το διαµέρισµα ευρίσκεται σε πενταώροφη πολυκατοικία, στον αριθµό 31 της οδού Ακαδηµίας, στη διασταύρωση µε την οδό Αµερικής.
  Ο τέταρτος όροφος κατοικείται από τον αναπληρωτή υπουργό και ο πέµπτος από τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο.
  Από τις φωτογραφίες στον επίσηµο κόµβο της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (ΥΠΑΑΠΕ∆) φαίνεται ότι ο όροφος όπου ενοικιάζει το διαµέρισµα ο κ. Βίτσας είναι λειτουργικός, αφού διαθέτει εξωτερικό συναγερµό και γλάστρες σε ένα από τα µπαλκόνια του, ενώ ο πέµπτος έχει ανακαινιστεί και εξωτερικά, µε χαρακτηριστικά παραδείγµατα τα νέα κουφώµατα και τις λευκές τέντες, σε αντίθεση µε το υπόλοιπο κτίριο.
  Μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το πρωί της Πέµπτης (11.11 π.µ.) ο εκπρόσωπος Τύπου του αναπληρωτή υπουργού επιβεβαίωσε την αρχική πληροφορία της εφηµερίδας. «Πρόκειται για νόµιµη διαδικασία µίσθωσης. Ο κ. Βίτσας πληρώνει παραπάνω από το προβλεπόµενο», ανέφερε ο Κυρ. Ζηλάκος καθ’ υπόδειξή του, ενώ προσέθεσε ότι διατηρεί το δικαίωµα χρήσης των νόµιµων µέσων «σε περίπτωση που θιγεί από το δηµοσίευµα». Η αρχική του θέση, όπως είχε διατυπωθεί, δύο ηµέρες νωρίτερα, την Τρίτη το µεσηµέρι, ήταν ότι δεν θα απαντήσει. Τελικώς, το… ξανασκέφτηκε και περιορίστηκε να πει ότι έχει ενοικιάσει τον χώρο από την υπηρεσία του υπουργείου Αµυνας. Σηµειώνεται ότι ο γράφων επισκέφθηκε τέσσερις φορές το σηµείο, όπου περίοικοι επιβεβαίωσαν τη «σχεδόν καθηµερινή» έλευση του υπουργού στο κτίριο. Για τον στρατηγό Μ. Κωσταράκο, ο οποίος αποστρατεύτηκε και ανακλήθηκε αυθηµερόν στην υπηρεσία τον Σεπτέµβριο του 2015, επί των ηµερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ., αναλαµβάνοντας την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τρία χρόνια, είχε γραφτεί τον Αύγουστο του 2015 (onalert.gr) ότι θα διέµενε στο συγκεκριµένο διαµέρισµα, το οποίο χρησιµοποιούνταν από τον εκάστοτε αρχηγό του ΓΕΣ. Οι δύο όροφοι της οδού Ακαδηµίας τους οποίους χρησιµοποιούν ο υπουργός και ο στρατηγός έχουν χαρακτηριστεί ως «επιχειρησιακά αναγκαίοι». Αραγε, ποιον επιχειρησιακό σκοπό µπορούν να εξυπηρετήσουν στο Κολωνάκι και πώς είναι δυνατόν να βρεθεί ποτέ στρατηγικός επενδυτής για την αξιοποίηση του κτιρίου, όταν τα «ψηλά πατώµατα» είναι δεσµευµένα από τον εκµισθωτή; Και µια λεπτοµέρεια: Η πενταώροφη πολυκατοικία είναι ουσιαστικά εξαώροφη. Το δώµα της ταράτσας έχει µετατραπεί σε ρετιρέ, µε αµφισβητούµενες ως προς την πολεοδοµική τους νοµιµότητα κατασκευαστικές παρεµβάσεις.

  Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
  Ο διευθυντής της ΥΠΑΑΠΕ∆, κ. Ζησιµάτος, υποστήριζε σε συνέντευξή του τον Νοέµβριο του 2017 πως η υπηρεσία ήδη «προβαίνει σε ηλεκτρονικούς πλειοδοτικούς διαγωνισµούς για την εκµίσθωση των ακινήτων» που προέρχονται από το Ταµείο Εθνικής Αµυνας, το Μετοχικό Ταµείο Στρατού, το Μετοχικό Ταµείο Ναυτικού, το Ταµείο Αεροπορικής Αµυνας και το Μετοχικό Ταµείο Αεροπορίας. Κατά ορισµένα επώνυµα δηµοσιεύµατα κλαδικών ενηµερωτικών Μέσων (ArmyNow.net, Ιούνιος 2017), ο κ. Ζησιµάτος «από την ανάληψη των καθηκόντων του µέχρι σήµερα έχει διενεργήσει διαγωνισµό για πέντε ακίνητα, από τα οποία µόνο δύο είχαν επιτυχή κατάληξη και τρία κηρύχτηκαν άγονα. Πληροφορίες, µάλιστα, λένε πως και σε ένα από τα δύο επιτυχόντα ήταν ήδη µισθωµένα. Αρα, ουσιαστικά γίνεται λόγος για ένα ακίνητο που µισθώθηκε». Κατά την ίδια πηγή, ο εκλεκτός του κ. Καµµένου είναι απόφοιτος Λυκείου, χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις και καµία εµπειρία διαχείρισης τέτοιων χαρτοφυλακίων δισεκατοµµυρίων ευρώ.
  Δημήτρης Γιαννακόπουλος
  Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/diamerisma-tou-ipetha-sto-kolonaki-misthoni-vitsas
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 13 Ιαν 2018, 5:52:00 μ.μ.

  ΒΡΕ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πάθουν ταράκουλο ΌΤΑΝ ΚΑΙ ΌΠΟΤΕ ΓΊΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ και αυτές οι καργιολε που της διορισθήκανε βουλευτές δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους ..

  Αλλά αν νομίζουν και στην νέα δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι με τον ΚΟΥΛΗ ΑΡΧΗΓΌ να λέει και να έχει άκρο νεοφιλελεύθερες γνώμες ότι θα κάνουν περίπατο τους γελάσανε θα φάνε ΜΑΎΡΟ που θα ανάψουν οι κώλοι ..ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ... ΠΑΝΤΩΣ αυτό που βγαίνει στον κόσμο είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο αλήτης ΤΣΙΠΡΑΣ σας έκλεψε το πρόγραμμα κλαίτε σαν της πουτάνες όλοι σας λύσης δεν ακούμε αοριστίες ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ θα μειώσουμε τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ 30% σε δυο χρονια δεν ΈΧΟΥΝ ΚΑΝΈΝΑ ΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΡΦΙ ΣΤΑ ΆΚΡΑ ΜΑΎΡΑ Η ΚΌΚΚΙΝΑ...Αυτό γνωρίζουν και οι ξένοι-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ και οι μυστικές τους υπηρεσίες ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ κρατάνε τον ΤΣΙΠΡΑ στην κυβέρνηση...

  Δημήτρης Κλ. είπε... 14 Ιαν 2018, 12:54:00 π.μ.

  Αυτό είναι το "ηθικό πλεονέκτημα" της ποτέ ξανά τέτοιας "αριστεράς".
  Τέτοια και τόση ξετσιπωσιά, δεν έχει ξαναφανεί στον τόπο.
  Ούτε η χούντα δεν θα τολμούσε να το κάνει.
  Αν αρχίσουμε το μέτρημα των "ηθικών πλεονεκτημάτων", φοβούμαι ότι θα χάσουμε το λογαριασμό!...

  Item Reviewed: ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ του ΥΠΕΘΑ στο Κολωνάκι μισθώνει ο Δημήτρης Βίτσας! Rating: 5 Reviewed By: Press- gr