GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το υπουργείο Πολιτισμού θα ζητήσει πίσω τα κλεμμένα αρχαία που βρέθηκαν στο σπίτι κροίσου στο Μανχάταν- ΦΩΤΟ

Σε επαφή με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μανχάταν βρίσκεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το θέμα της κατάσχεσης ελ...

Σε επαφή με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μανχάταν βρίσκεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το θέμα της κατάσχεσης ελληνικών και ιταλικών αρχαιοτήτων από την ιδιωτική συλλογή του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Στάινχαρντ στο Μανχάταν.

Υπενθυμίζεται ότι, το θέμα αυτό έγινε γνωστό μετά από όσα δημιοσίευσαν οι "New York Times".
Μάλιστα η γενική γραμματέας του ΥΠΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη επισημαίνει στο ΑΠΕ ότι, «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε επαφή με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν και περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για να μπορέσουμε να δούμε ποια αντικείμενα θα ζητήσουμε να επιστραφούν. Για τη λήκυθο έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες από τον περασμένο μήνα».
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν συγκαταλέγονται μια αττική λήκυθος του 5ου αι. π.Χ., που απεικονίζει μια σκηνή κηδείας, καθώς και δυο πρόσωπα - μια γυναίκα και έναν νέο-, αξίας τουλάχιστον 380.000 δολαρίων, πρωτο-κορινθιακά αγγεία του 7ου αι. π.Χ., που απεικονίζουν μια κουκουβάγια και μια πάπια, αξίας περίπου 250.000 δολαρίων, ένα γλυπτό με το κεφάλι ενός κριαριού από τον 6ο αι. π.Χ., καθώς και μια αττική αρύβαλλος (μυροδοχείο) από τον πρώιμο 5ο αι. π.Χ.
Πάντως όλα τα αντικείμενα αγοράστηκαν τα τελευταία 12 χρόνια έναντι 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρουν οι New York Times.
Όπως, δε, αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου που σχετίζεται με την έρευνα, τα αντικείμενα αυτά αγοράστηκαν από δυο συλλέκτες από το Κολοράντο των ΗΠΑ, τον William και τη Lynda Beierwaltes, που με τη σειρά τους τα είχαν αγοράσει από τον Ρόμπιν Σάιμς, τον Βρετανό συλλέκτη αρχαιοτήτων, γνωστό από την πολύκροτη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας Σάιμς - Μιχαηλίδη που αποκαλύφθηκε το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση