GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτε από μια ονομασία με οποιαδήποτε χρήση του όρου "Μακεδονία"...

Eleftherios Tziolas   Το πρόβλημα με την ονομασία των Σοπίων (της fYROM) δεν είναι της Ελλλάδας, είναι των Σκοπίων, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ κλ...

Eleftherios Tziolas 
Το πρόβλημα με την ονομασία των Σοπίων (της fYROM) δεν είναι της Ελλλάδας, είναι των Σκοπίων, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ κλπ. Όλων εκείνων που αβασάνιστα και αυθαίρετα αποδέχτηκαν το ''Macedonia'' (αντί να μείνουν στο fYROM του ΟΗΕ). Ας ξεκίνησουν τώρα όλοι, και κυρίως οι ΗΠΑ (με το διεθνές βάρος τους) από τη θέση αυτή, - fYROM -, ακυρώνοντας την αποδεχθείσα ''Macedonia''. Η διπαραγμάτευση, μόνο έτσι, αρχίζει από μηδενική βάση, χωρίς τετελεσμένα, διαφορετικές ταχύτητες και δήθεν ''κεκτημένα''.
Κάτω από το ισχυρό, πραγματικό γεγονός, που είναι πλέον ευρύτατη συνείδηση, ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτε από μια ονομασία με οποιδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία (σύνθετη, παράγωγου κλπ), ας ασκήσουν κάθε πίεση και ας λάβουν κάθε μέτρο προς τα Σκόπια, ώστε να αποδεχθούν τα Σκόπια ονομασία που δεν θα στρέφεται, με κανέναν τρόπο (ιστορικό, αλλυτρωτικό, εθνολογικό, προκλητικό, ασφάλειας) εναντίον της Ελλάδας.
Η Ελλάδα έζησε, ήδη, με το fYROM, με το ''Σκόπια'' 25 χρόνια, δεν θα παραδώσει τώρα την ψυχή της. Η Ελλάδα, στο θέμα αυτό, άντεξε, στάθηκε δυνατή και βρίσκεται, σήμερα, σε καλύτερη θέση από το 1990 - 91, αλοίμονο αν υποχωρήσει και τα παραδώσει. Αντί να αμβλύνει και να νοθεύει τις θέσεις της, πρέπει να τις ενισχύει και να τις αναβαθμίζει.
Και, στο κάτω-κάτω, όσοι αναζητούν στήριγμα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ. Ε.Ε. κλπ), δεν θα το βρούν στα Σκόπια, ας επιβεβαιώσουν στην πράξη ότι λένε στα λογια (ότι αυτό το στήριγμα είναι η Ελλλαδα). Κι ας τη λογαριάσουν σαν τέτοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση