Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Εγκύκλιο για το ωράριο των εκπαιδευτικών ζητούν οι δανειστές

Share it:
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από το υπουργείο Παιδείας εγκύκλιο σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου με την ψήφιση του νόμου για την υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών 30 ώρες την εβδομάδα στο σχολείο μπορεί να θεώρησε ότι «ξεμπέρδεψε», στην έκθεση όμως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το θέμα κρίνεται ότι εκκρεμεί και ζητείται περαιτέρω διευκρίνιση μέσω εγκυκλίου «στη γραμμή της συμφωνίας». Κι αν το 30ωρο είναι στις άμεσες υποχρεώσεις του υπουργείου Παιδείας, οι επόμενοι μήνες θα είναι εξίσου δύσκολοι για την πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη να έχει ψηφίσει δύο νόμους σχετικά με την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων, ενώ τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους να έχει προχωρήσει στη συγχώνευση σχολικών μονάδων.
Η νέα διάταξη σε κάποια σημεία είναι πανομοιότυπη με τον νόμο για το ωράριο του εκπαιδευτικού το 1985, όμως η έκδοση της εγκυκλίου θα δώσει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές. Ανάμεσά τους και το ζήτημα της κατάργησης της ώρας σίτισης στα δημοτικά ως διδακτικής, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι δεν θα εφαρμόσουν τον νόμο, σημειώνοντας ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες τους θα αποχωρούν από το σχολείο, είτε έχουν συμπληρώσει το ωράριό τους, είτε όχι. Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, παρότι συμφώνησε με τους θεσμούς για την ψήφιση ενός νόμου για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία, δεν έχει ορίσει κάποια εποπτική αρχή ή κάποιο πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς που θα εξασφαλίζει την παραμονή τους στο σχολείο. Η προσοχή στρέφεται στη εγκύκλιο όπου αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν το υπουργείο όντως θα εφαρμόσει αύξηση στο ωράριο (σ.σ. με τον ορισμό εργασιών στους εκπαιδευτικούς εντός του ωραρίου της σχολικής μονάδας ή την προσθήκη εποπτείας για να διασφαλιστεί η υποχρεωτική παραμονή) ή απλά θα αφήσει να διαιωνίζεται η μη εφαρμογή ενός νόμου.
«Αγκάθι» παραμένουν και οι συγχωνεύσεις σχολείων, καθώς κι εκεί αναμένονται διευκρινίσεις για τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν. Οι θεσμοί ζήτησαν προϋποθέσεις συγχωνεύσεων αλλά και χρονοδιάγραμμα που θα ξεκινάει από τον Σεπτέμβρη του 2018. Μάλιστα, θα ζητηθούν στοιχεία, τα οποία θα εξετάσουν οι θεσμοί μαζί με τον ΟΟΣΑ έως και τον Απρίλη του 2018.
Στο βαρύ νομοθετικό πρόγραμμα του υπουργείου προστίθενται και δύο ακόμα νόμοι. Μέχρι τον Μάρτιο του 2018 το υπουργείο Παιδείας δεσμεύεται να έχει ψηφίσει έναν νόμο που θα αναβαθμίζει τις επιτροπές που είναι υπεύθυνες για τις αξιολογήσεις κι έναν νόμο για τη μέθοδο αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί για τα στελέχη εκπαίδευσης (π.χ. διευθυντές σχολείων, υποδιευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης) καθώς και την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων. Στην επικαιροποίηση προβλέπεται και εξορθολογισμός πόρων.
Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος
Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

  1. Σε λίγο, οι θεσμοί θα προτείνουν και τι θέματα θα πρέπει να βάζουν οι εκπαιδευτικοί στις πανελλήνιες εξετάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ

Άλλαξε καριέρα τώρα - Κάνε το τεστ και μάθε ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει

Είστε ικανοποιημένοι από το επάγγελμα που κάνετε; Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το επάγγελμα που σας ταιριάζει; Απαντήστε σε αυτό τεστ και ...