GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανατρεπτική έρευνα: Η αρρώστια είναι "γραμμένη" στο πρόσωπο μας

Η αρρώστια είναι «γραμμένη» πάνω στο πρόσωπο, ακόμη και λίγες μόνο ώρες μετά την αρχή της λοίμωξης, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημον...

Η αρρώστια είναι «γραμμένη» πάνω στο πρόσωπο, ακόμη και λίγες μόνο ώρες μετά την αρχή της λοίμωξης, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα. Και δεν μιλάμε για τα ορατά σημάδια, όπως ο βήχας και το φτάρνισμα, αλλά για αδιόρατα σημάδια, τα οποία προδίδουν την αρρώστια που μόλις αρχίζει.
Συνεπώς, ορισμένες φορές δεν χρειάζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάτι περισσότερο από μια γρήγορη ματιά σε κάποιον για να καταλάβουμε αν είναι υγιής ή άρρωστος. Ο μηχανισμός αυτός διευκολύνει τους ανθρώπους να αποφεύγουν όσους θα μπορούσαν να τους κολλήσουν κάποιο μικρόβιο.
Οι άρρωστοι, όπως επιβεβαιώνει η μελέτη, έχουν διάφορα κοινά σημάδια πάνω τους, όπως πιο ωχρό δέρμα, πιο πρησμένο πρόσωπο, πιο κόκκινα μάτια, πιο πεσμένα βλέφαρα και άκρες του στόματος, καθώς και μια αίσθηση διάχυτης κόπωσης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Άξελσον του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Proceedings of the Royal Society B" της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το "Science" και τη «Γκάρντιαν», πειραματίσθηκαν με 16 υγιείς εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση