GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεβάζει το «Cabaret» και ...επιστρέφει στον Τρελό του ο Χατζάκης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Μπορεί για την ώρα να «τρέχει» σε εντατικές πρόβες για το πολυαναμενόμενο «Cabaret» του ο π...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Μπορεί για την ώρα να «τρέχει» σε εντατικές πρόβες για το πολυαναμενόμενο «Cabaret» του ο πολυπράγμων Σωτήρης Χατζάκης [στις 4 Φεβρουαρίου ανοίγει η αυλαία στο Παλλάς], μετά όμως που θα φύγει από πάνω του το άγχος ενός τόσο απαιτητικού και δυνατού «στοιχήματος» θα επιστρέψει στο «Ημερολόγιο ενός τρελού» του. Ναι, ναι, το «Ημερολόγιο» που παρουσίασε επιτυχώς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, πρόκειται να ...επιστρέψει σε αυτό από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου μέχρι και το Σάββατο 31 Μαρτίου για να το δουν όσοι δεν πρόλαβαν, ή να το απολαύσουν ξανά όσοι το επιθυμούν. Ο Χατζάκης ερμηνεύει τον μονόλογο του Νικολάι Γκόγκολ έχοντας σκηνοθετήσει ο ίδιος τον εαυτό του.
Μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή του Σωτήρη Χατζάκη στην ηθοποιία, αν και όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν είχε απομακρυνθεί ποτέ: «Ο Ηθοποιός ήταν και είναι το κέντρο του θεατρικού μου σύμπαντος. Και τις σκηνοθεσίες μου, πρωτίστως, απ' την πλευρά του ηθοποιού τις έκανα. Πολύ καιρό δεν κρύφτηκα στις κουίντες; Ας βγούμε τώρα στο φως της σκηνής, εκεί συντελούνται τα πλέον κρίσιμα γεγονότα.»
Και συνεχίζει «Το ημερολόγιο ενός Τρελού» είναι ένα έργο σύγχρονο όσο ποτέ στην Ελλάδα του σήμερα, αφού η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει την παρανοϊκή, κωμική του ολισθηρότητα. Γι’αυτό το λόγο, για το ανέβασμα της παράστασης, ο Σωτήρης Χατζάκης συνεργάστηκε με τον Ματθαίο Γιωσαφάτ για την ψυχαναλυτική προσέγγιση του ρόλου. Η μεγάλη κωμωδία της ύπαρξης συναντά την ελευθερία της εσωτερικότητας και ο μικρός άνθρωπος, που είχε μεγάλες προσδοκίες, εισέρχεται στην σκηνή με το επίσημο ένδυμα του κλόουν».
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Νικολάι Γκόγκολ - Το Ημερολόγιο ενός Τρελού
Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Σωτήρης Χατζάκης
Καλλιτεχνική συνεργασία - ψυχαναλυτική προσέγγιση του ρόλου: Ματθαίος Γιωσαφάτ
Σκηνικά - Κοστούμια: 'Ερση Δρίνη
Σχεδιασμών φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα Κατσακούλη
Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας
Την παράσταση επιμελήθηκε μουσικά ο σκηνοθέτης
Παραγωγή: Red Moonlight Productions
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή στις 21:00
Σάββατο στις 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση