GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γαλλία τιμά τα θύματα του Charlie Hebdo τρία χρόνια μετά την επίθεση

...

Ο Πρόεδρος της Γαλλάις, Εμανουέλ Μακρόν απέτισε σήμερα φόρο τιμής στη μνήμη των 17 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις στο Παρίσι πριν από τρία χρόνια, οι οποίες σηματοδότησαν την έναρξη μιας σειράς τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Γαλλία.

Αφορμή της επίθεσης ήταν κάποια σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που είχαν αναδημοσιευθεί από εφημερίδα της Δανίας το 2006.

Μέσα σε διάστημα τριών ημερών τον Ιανουάριο του 2015 ένοπλοι ισλαμιστές σκότωσαν δημοσιογράφους και σκιτσογράφους της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, αστυνομικούς και πελάτες σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ.

Η σημερινή τελετή ξεκίνησε στον χώρο όπου στεγαζόταν η εφημερίδα και όπου δύο αδελφοί, οπλισμένοι με αυτόματα τουφέκα, πυροβόλησαν και σκότωσαν 11 ανθρώπους, περιλαμβανομένων των περισσότερων δημοσιογράφων και σκιτσογράφων του σατιρικού εντύπου.

Μετά την ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων έγινε κατάθεση στεφάνων στην είσοδο του κτιρίου. Μεταξύ άλλων στεφάνια κατέθεσε ο πρόεδρος Μακρόν και η δήμαρχος της πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

(Πηγή φωτο: APTN)

Φόρο τιμής απέτισαν οι συγκεντρωμένοι και στη μνήμη του αστυνομικού, ο οποίος πυροβολήθηκε εξ επαφής και σκοτώθηκε από έναν από τους ενόπλους, σε απόσταση λίγων μέτρων από την είσοδο του κτιρίου.

Ανάλογη τελετή πραγματοποιήθηκε αργότερα και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ όπου ένας τρίτος ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους.

Την επίθεση στο Charlie Hebdo πραγματοποίησαν τα αδέλφια Σαϊντ και Σερίφ Κουατσί, οι οποίοι δύο μέρες αργότερα σκοτώθηκαν σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Ο δράστης της επίθεσης στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, σκότωσε σε άλλο περιστατικό μια γυναίκα αστυνομικό, ενώ και ο ίδιος έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση