GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Der Standard: Ελληνικός πονοκέφαλος για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard. «Ελληνικός π...

Στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard. «Ελληνικός πονοκέφαλος για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς» είναι ο τίτλος του άρθρου που υπογράφει ανταποκριτής από την Αθήνα.
«Τελευταία σημειώθηκαν εξελίξεις στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα που κρατά ήδη ενάμιση χρόνο και η οποία φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του σε δύσκολη θέση. Μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από ένα μήνα στην Αθήνα, ο Τσίπρας και κάποιοι από τους υπουργούς του επαναλαμβάνουν τη θέση ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Στην πράξη όμως αυτό αποδεικνύεται δύσκολο αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Μέχρι τώρα τουλάχιστον».
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική υπουργού Γιάννη Μουζάλα περί «ισχυρών ενδείξεων» κατά των στρατιωτικών και συμπεραίνει: «Η περίπτωση των οκτώ στρατιωτικών φέρνει την κυβέρνηση σε δίλημμα: από τη μια πλευρά θέλει να διατηρήσει τις ηθικές της αξίες, από την άλλη όμως θέλει να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Τουρκίας στη προσφυγική συμφωνία. Οι οκτώ στρατιωτικοί παραμένουν σε φυλακή της Αθήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση