GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από το Epsilon! ΣΑΛΟΣ για το ...«καρναβάλι» της Τατιάνας

Ιωάννα Ξέρα     Ποιο αίσχος δεν γίνεται αν ήμουν Ιβάν Σαββίδης θα τους πέταγα όλους έξω από την εκπομπή 😡..Τολμά η αμυάλωτη και ασεβέσ...

Ιωάννα Ξέρα  
 Ποιο αίσχος δεν γίνεται αν ήμουν Ιβάν Σαββίδης θα τους πέταγα όλους έξω από την εκπομπή 😡..Τολμά η αμυάλωτη και ασεβέστατη να φορά την Μακεδονική φορεσιά και να το παίζει καρναβάλι; Τι κανάλι γύφτικο είναι αυτό; Γιατί αυτό το επίπεδο δείχνει η εκπομπή ..Λυπάμαι πολύ...
Α ρε Ελλάδα ανιστόρητα και Ανθελληνικά φίδια τρέφεις στον κόρφο σου ΑΙΣΧΟΣ.και ΑΗΔΙΑ θα πρέπει οι Πολιτιστικοί λαογραφικοί Σύλλογοι Μακεδονικών χορών κλπ να τις μηνύσουν για εξευτελισμό και γελοιοποίηση της Στολής για να κάνουν εκπομπή καρναβαλιού το Συλλαλητήριο του γνήσιου Ελληνικού Λαού για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌ ζήτημα ; Ας διαβάσουν οι Ασέβαστες και λίγη ιστορία τι σημαίνει η Στολή .....''.
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση το «κατσούλι» ανάγεται στην εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όταν κατά τη διάρκεια μιας μάχης οι άνδρες νικήθηκαν και οι γυναίκες πολέμησαν γενναία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί ο εχθρός. Ο Μέγας Αλέξανδρος τότε, για να τις τιμήσει, διέταξε τους άνδρες να βγάλουν τις περικεφαλαίες και να τις φορέσουν οι γυναίκες. Η πανέμορφη και «αρχοντική» αυτή στολή, θεωρείται από τις αρχαιότερες Ελληνικές ενδυμασίες και έχει καθιερωθεί να ονομάζεται ως «η στολή του Γιδά» (Αλεξάνδρεια Ημαθείας) και να εκπροσωπεί τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας.
Οι γυναίκες του Ρουλμουκιού, για πάρα πολλά χρόνια σε καθημερινή βάση, φορούσαν με τελετουργικό τρόπο την σύνθετη και ιδιόμορφη αυτή ενδυμασία, προσαρμοσμένη ανάλογα στα στάδια της ζωής τους, έτσι ώστε να απεικονίζει και την κοινωνική τους καταξίωση. Στις αφηγήσεις τους οι κάτοικοι του Ρουμλουκιού αναφέρονται στο ιστορικό πλαίσιο που δημιούργησε τη συγκεκριμένη στολή των γυναικών και αναβιώνουν χορούς, τραγούδια και τελετουργικά δρώμενα που απεικονίζουν και εκφράζουν με ιδανικό τρόπο την αρχοντική και αρχαιοπρεπή αυτή ενδυμασία.
http://www.topoikaitropoi.gr/…/roumlouki-o-topos-i-istoria…/
http://www.hotpolitics.gr/tatiana-live-syllalitirio-gia-ti…/

Ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Tatiana live» για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό.
Η Λίλα Σταμπούλογλου, στην εκπομπή της Δευτέρας, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές, που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, «φολκλόρ», λέγοντας πώς αν ήταν στον στρατό του Μεγάλου Αλέξανδρου θα «έκαναν το βασίλειο του Φραπέ» σε ένα προσβλητικό σχόλιο για τους Θεσσαλονικείς. Ακόμη πρόσθεσε πώς «εαν οι Σκοπιανοί δούνε όλα αυτά τα νούμερα ίσως κάνουν πίσω».
Δεκάδες είναι τα επικριτικά σχόλια στα social media για τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE, ενώ σε πολλά από αυτά επισημαίνεται πως ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές του συλαλλητηρίου, που μέρος του χαρακτηρίστηκε «καρναβάλι», ήταν και ο νέος ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Ιβάν Σαββίδης.

Η ανακοίνωση του καναλιού:
Μας απασχόλησε έντονα η αντίδραση του κόσμου, όσον αφορά το σκετς στην εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου, Tatiana Live, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, σχετικά με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό.
Η κα Λίλα Σταμπούλογλου, είναι μια σατιρική κωμικός, γνωστή για τις ανατρεπτικές και συχνά καυστικές παραστάσεις της. Αρέσκεται στο να παρουσιάζει με ανάλογο τρόπο τα τεκταινόμενα, ορισμένες φορές αιχμηρά, κάτι το οποίο δεν είναι σπάνιο στον χώρο της σάτιρας.
Το συγκεκριμένο σκετς της Δευτέρας, δεν είχε σκοπό, σε καμία περίπτωση να θίξει κανέναν. Μολαταύτα, είναι κατανοητό ότι ενόχλησε μεγάλη μερίδα τηλεθεατών.
Ως κανάλι, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους θιγέντες, καθώς και να διαβεβαιώσουμε ότι υπό την νέα διοίκηση θα προάγουμε και θα στηρίξουμε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε την αδημονία μας, για πραγματοποίηση των άνωθεν δεσμεύσεων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση