Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 3o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

  Ο Ντάισελμπλουμ παρέδωσε την προεδρία του Eurogroup - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

  Ο τέως Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν είναι πια πρόεδρος του Eurogroup. Παρέδωσε μετά από πέντε χρόνια την προεδρία στον Πορτογάλο Υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο, σε μία λιτή τελετή που έλαβε χώρα στο Παρίσι όπου και συναντήθηκαν.
  Ο κ. Ντάισελμπλουμ παρέδωσε στον κ. Σεντένο το καμπανάκι που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του Eurogroup για να σημάνει την έναρξη ή τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά και να επιβάλει την τάξη, όποτε αυτό είναι απαραίτητο. «Έχουμε ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης, καθιστώντας το κοινό μας νόμισμα πιο ανθεκτικό σε μελλοντικές κρίσεις» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, ευχαριστώντας τον κ. Ντάισελμπλουμ για τη συνεισφορά του.
  «Η ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι το 2013. Έχουμε οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις χώρες, η ανεργία πέφτει και τα δημόσια οικονομικά είναι πιο υγιή. Έχουν ληφθεί αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης, ιδίως της τραπεζικής ένωσης. Θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Centeno ό,τι καλύτερο στο νέο του ρόλο ως προέδρου του Eurogroup», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ από την πλευρά του.


  Δείτε το βίντεο:
  Πηγή φωτογραφιών: Twitter
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο Ντάισελμπλουμ παρέδωσε την προεδρία του Eurogroup - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr