GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε «βραβεία» ... fake news

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απονείμει τα εξαιρετικά αμφιλεγόμενα «βραβεία» του για τις «ψευδείς ειδήσεις», τ...

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απονείμει τα εξαιρετικά αμφιλεγόμενα «βραβεία» του για τις «ψευδείς ειδήσεις», τα fake news άλλωστε έχουν γίνει η αγαπημένη του φράση. Την κίνησή του κατήγγειλαν εκ των προτέρων δυο γερουσιαστές του δικού του κόμματος, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που μεταχειρίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος τον Τύπο και τις ασταμάτητες «επιθέσεις» του εναντίον των ΜΜΕ.
«Και οι νικητές των FAKE NEWS είναι...». Με το συνηθισμένο, εσκεμμένα προκλητικό στιλ του, ο μεγιστάνας ανήρτησε σε μήνυμά του στο Twitter έναν σύνδεσμο υπερκειμένου προς έναν άλλον ιστότοπο που, σαν από ειρωνεία της τύχης, ήταν αδύνατο να προσπελαστεί για αρκετά λεπτά.
Ο Τραμπ, οι επιθέσεις του οποίου εναντίον των «ανέντιμων» δημοσιογράφων είναι σχεδόν καθημερινές, καταφέρεται ειδικά εναντίον εκείνων που προβάλλουν την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της ομάδας του με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.
«Το 2017 ήταν μια χρονιά ασταμάτητης μεροληψίας, ανέντιμης κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης και εντελώς ψευδών ειδήσεων», μπορεί κανείς να διαβάσει στην εισαγωγή του «καταλόγου» αυτού των «βραβείων» στους δημοσιογράφους και στα μέσα ενημέρωσης που επέδειξαν, κατά τον Τραμπ, τη μεγαλύτερη «προκατάληψη» και «ανηθικότητα».
Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται –κι αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη, κάθε άλλο– το CNN, οι New York Times, η Washington Post, δηλαδή οι συνήθεις στόχοι του δισεκατομμυριούχου.
«Μελέτες έχουν δείξει ότι πάνω από το 90% της κάλυψης για τον πρόεδρο Τραμπ από τα μέσα ενημέρωσης είναι αρνητικά» δημοσιεύματα, αναφέρεται στο κείμενο, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις, ή να παρατίθενται πηγές.
Στην πρώτη θέση πάντως δεν ήταν κάποιος δημοσιογράφος, αλλά ο Πολ Κρούγκμαν, νομπελίστας οικονομίας το 2008 και σχολιογράφος της εφημερίδας New York Times.
Ο Κρούγκμαν «είχε διαβεβαιώσει την ημέρα της συντριπτικής νίκης του προέδρου Τραμπ ότι η οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ», τονίζεται στο κείμενο και υπενθυμίζεται ότι η Γουόλ Στριτ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Η επικριτική λίστα συμπεριλαμβάνει επίσης το λάθος ενός βετεράνου δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου ABC, του Μπράιαν Ρος, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τέσσερις εβδομάδες. Ο Ρος είχε μεταδώσει πως ο Τραμπ είχε δώσει εντολή στον σύμβουλό του Μάικλ Φλιν να έλθει σε επαφή με ανθρώπους του Κρεμλίνου πριν από την εκλογή του, τον Νοέμβριο του 2016.
«Παρά την πολύ διεφθαρμένη και ανέντιμη κάλυψη ορισμένων ΜΜΕ, υπάρχουν άφθονες ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τις οποίες οι Αμερικανοί μπορούν να είναι υπερήφανοι!», πρόσθεσε λίγο αργότερα ο αμερικανός πρόεδρος σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter.
Μερικές ώρες νωρίτερα, δύο αμερικανοί γερουσιαστές ύψωσαν τη φωνή τους για να καταγγείλουν την επικίνδυνη κατά την άποψή του παρέκκλιση του Τραμπ και τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις του εναντίον δημοσιογράφων: ο Τζεφ Φλέικ έκανε λόγο για «σταλινικού» τύπου συμπεριφορά, ενώ ο Τζον Μακέιν κάλεσε τον Τραμπ να σταματήσει «να επιτίθεται εναντίον του Τύπου».
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση