GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες έρευνες για το αεροσκάφος "φάντασμα" της Malaysia Airlines - Το ψάχνουν από το...2014

Αμερικανική εταιρεία ξεκινά ξανά τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014. Όπως ανα...

Αμερικανική εταιρεία ξεκινά ξανά τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, το Seabed Constructor, το σκάφος που χρησιμοποιείται από την αμερικανική εταιρεία Ocean Infinity για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών το οποίο εκτελούσε τη μοιραία πτήση MH370 έφθασε στην προκαθορισμένη περιοχή και ξεκίνησε τις έρευνες.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Ocean Infinity ξεκίνησε τις έρευνες, ενεργοποιώντας το πρώτο αυτόνομο υποβρύχιο σκάφος (AUV) στις 02:55 τοπική ώρα (21:55 ώρα Ελλάδας) χθες.
Το Seabed Constructor μεταφέρει οκτώ τέτοια σκάφη, εξοπλισμένα με αισθητήρες, ανιχνευτές και κάμερες. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα σκάφη αυτά έχουν την δυνατότητα να χτενίζουν 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα την ημέρα, πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες. Αυτό σημαίνει ότι θα καλύψουν ολόκληρη την περιοχή των ερευνών μέσα σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει υπογράψει μια συμφωνία με την εταιρεία, η οποία της δίνει περιθώριο 90 ημερών για να εντοπίσει το αγνοούμενο αεροσκάφος. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ocean Infinity δεν θα λάβει αμοιβή εάν οι έρευνες αποβούν άκαρπες. Εάν βρεθούν τα συντρίμμια ή το μαύρο κουτί, τότε η Μαλαισία θα καταβάλει έως και 70 εκατ. δολάρια στην εταιρεία, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που θα έχει ερευνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση