GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Τραμπ αρνείται ότι μίλησε για "χώρες απόπατους"

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε την έκφραση «χώρα απόπατος» κατά τη συνάντηση που...

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε την έκφραση «χώρα απόπατος» κατά τη συνάντηση που είχε με γερουσιαστές, χθες, για τη μετανάστευση.
«Η γλώσσα που χρησιμοποίησα κατά τη συνάντηση ήταν σκληρή, αλλά δεν ήταν αυτές οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν», έγραψε στο Twitter.
Επικαλούμενα πρόσωπα που ήταν παρόντα στη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο πρόεδρος κατήγγειλε τη μετανάστευση από «χώρες απόπατους» όπως η Αϊτή ή αφρικανικές χώρες.
Πριν από λίγο, ο Αμερικανός Πρόεδρος σε νέα ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «δεν είπα ποτέ κάτι υποτιμητικό για τους Αϊτινούς, μόνο ότι η Αϊτή είναι, προφανώς, μια πολύ φτωχή και ταλαιπωρημένη χώρα».

Απαντώντας χθες σε ερώτηση για τα σχόλια αυτά, ο Λευκός Οίκος δεν τα αμφισβήτησε ούτε τα διέψευσε, υπογραμμίζοντας απλώς, σε ένα σύντομο ανακοινωθέν, πως ο Τραμπ αγωνίζεται «πάντα για τους Αμερικανούς».
Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε πως, αν έγιναν όντως, τα σχόλια αυτά είναι «σοκαριστικά και απρεπή» εκ μέρους του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε μια μακρά σειρά tweet, ο Τραμπ υπερασπίστηκε εξάλλου και πάλι σήμερα τη σταθερή θέση του για τη μετανάστευση.
«Θέλω ένα σύστημα μετανάστευσης που θα βασίζεται στην αξία και ανθρώπους που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να πάει μπροστά», έγραψε.
«Θέλω ασφάλεια για τον λαό μας», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ απέρριψε ένα διακομματικό μεταναστευτικό σχέδιο για τους «Ονειροπόλους» (τους παράτυπους μετανάστες που έφθασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά) που πρότεινε μια ομάδα γερουσιαστών των ΗΠΑ λέγοντας ότι δεν παρέχει αρκετή χρηματοδότηση για το τείχος που ο αμερικανός πρόεδρος θέλει να ανεγείρει κατά μήκος των νότιων συνόρων με το Μεξικό και χαρακτηρίζοντάς το «βήμα προς τα πίσω».
«Η λεγόμενη διακομματική συμφωνία DACA που παρουσίαστηκε χθες σε εμένα και σε μία ομάδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και μελών του Κογκρέσου ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, μία ημέρα αφού η ομάδα δήλωσε ότι κατέληξε σε μια πιθανή συμφωνία που θα προστατεύει τους νεαρούς μετανάστες «Ονειροπόλους» από την απέλαση.
Με βάση την πρόταση αυτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα αναγκάζονταν να πάρουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων από χώρες με υψηλή εγκληματικότητα που δεν τα καταφέρνουν», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση