GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ PRESS-GR! "ΟΧΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ" από τον Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

"Για μας το ζήτημα έκλεισε εδώ. Η λύση πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία. δεν θα διχάσω τους Ελληνες για να ενώσω τους σκοπιανού...


"Για μας το ζήτημα έκλεισε εδώ. Η λύση πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία. δεν θα διχάσω τους Ελληνες για να ενώσω τους σκοπιανούς", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ επιβεβαιώνοντας το Press-gr που είχε αποκαλύψει πρώτο ότι μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει γραμμή...
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης έκανει γενική αναφορά στην κυβερνητική πολιτική εξαπολύοντας επίθεση σε όλα τα μέτωπα: Παιδεία, Οικονομία, πλειστηριασμούς. "Σε λίγους μήνες έρχεται μείωση συντάξεων με υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου, ενώ καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Η Ελλάδα θα είναι για μεγάλο διάστημα σε καθεστώς επιτήρησης. ταυτόχρονα θα είναι έρμαιο στις ορέξεις ορισμένων, γιατί οι αγορές δεν συγχωρούν. Και δεν θα συγχωρέσουν την απουσία στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη μέρα. η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά, υπό την ηγεσία μιας τυχάρπαστης παρέας" είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση  προκάλεσε η αποστροφή του κ.Μητσοτάκη ότι για τη ΝΔ το ζήτημα των Σκοπίων έκλεισε και  ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την όποια λύση, αφού όπως είπε "η λύση πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία".

«Η λύση πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία και αφού η άλλη πλευρά έχει αποδείξει έμπρακτα πως θέλει πραγματικά λύση. Εκτός και αν υπάρχουν κάποιοι τόσο πρόθυμοι για να απεμπολήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Για μας το ζήτημα έκλεισε εδώ. Εμείς συνένοχοι σε μια ιστορία που θα τραυματίσει την ψυχή του έθνους δεν θα γίνουμε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό κάνοντας ριζική στροφή στη γραμμή της ΝΔ και επισφραγίζοντας την αναδίπλωση από τη σύνθετη ονομασία στον απόηχο των συλλαλητηρίων.

'Το να αποδείξουμε ότι τα πράγματα πάνε στραβά είναι το πιο εύκολο. Η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο Μέσο" είπε στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά πάντων για να προσθέσει ότι απαιτείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. "Ποτέ η διεθνής εικόνα της πατρίδας μας δεν ήταν τόσο φθαρμένη", συνέχισε και χαρακτήρισε ως "μετανοημένο επαναστάτη" τον κ.Τσίπρα.

-Για το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης είπε: 'Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου υπονομεύει τη λύση του προβλήματος που εκκρεμεί με τη γείτονα χώρα. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς να έχει διαμορφώσει προηγουμένως ενιαία κυβερνητική θέση. Το έκανε για να διευκολύνει τον κ.Καμμένο που άλλαζε άποψη ανά έξι ώρες: Το πρωί εμπιστευόταν τον κ.Κοτζιά, το μεσημέρι ζητούσε δημοψήφισμα και το βράδυ το έπαιρνε πίσω. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα. Ο κ.Τσίπρας δεν διαμόρφωσε εθνική θέση. Διαπραγματεύεται κρυφά και αντί να ενημερώσει την αντιπολίτευση προσπάθησε να την παγιδεύσει.

-Το 2008 σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυκτικά, η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη λύση. πού ήταν αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Υπέγραφαν κείμενα που ζητούσαν να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Αυτά μας έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι το 2008. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, η κα Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καρανίκας και 200 ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οχι μαθήματα σε μας, από αυτούς που υπονόμευαν τότε τον δικό μας διαπραγματευτικό αγώνα.
-Ο κ.Τσίπρας με όσα λέει και όσα κάνει δεν τον εμπιστεύονται οι Ελληνες. Ετσι φθάσαμε στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. Οι Ελληνες δεν ανέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Η κυβέρνηση, ζαλισμένη από μια κινητοποίηση που δεν περίμενε, πήγε να απαξιώσει. Είναι ντροπή να χαρακτηρίζονται ακραίοι.
-Δεν ανέχομαι από κανένα την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν.
-Ο διχασμός έφερνε πάντα ήττες και ενίοτε εθνικές τραγωδίες.
-Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού. Θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμευόντουσαν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμα τους.Δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε χωρίς να πάρει απάντηση από τον κυβέρνηση, ο κ.Νίμιτς.
-Ο κ.Τσίπρας συναντάται σε λίγο στο Νταβός με τον κ.Ζάεφ χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να ανεχθώ να διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους σκοπιανούς. και δεν θα δεχθώ τη ρίξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε όμως θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευθούν τις εύλογες ανησυχίες του λαού. Οπως ήρθαν τα πράγματα η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία.

Ο κ.Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες να συστρατευθούν με τη ΝΔ για να επέλθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή, όπως είπε. "Το να σηκωθεί όρθια η πατρίδα μας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Δεν περισσεύει κανείς. Αξίζουμε καλύτερα, ελάτε μαζί μας|.

--------------

Διαβάστε σχετικά: 

ΠΙΕΣΗ από Καραμανλή-Σαμαρά! ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ο Μητσοτάκης για το Σκοπιανό...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση