GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας: Δεν θέλουμε εκδρομές που καταλήγουν στην Oxdord Street και την Disneyland

Το νέο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 ...

Το νέο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
Ο κ. Αγγελόπουλος υποστήριξε πως δεν ισχύει απολύτως τίποτα από αυτά γράφονται στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας πως η απόφαση για τις εκδρομές πάρθηκε στις 6 Μαρτίου του 2017 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιους άλλους και όχι το υπουργείο Παιδείας γιατί άνοιξε το θέμα, είπε και πρόσθεσε:
"Η ουσία βρίσκεται σε μια διάθεση απαξίωσης της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας και των επιτευγμάτων του. Δεν βρέθηκε κάτι άλλο και φτιάχτηκε μια είδηση που είναι fake news. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφονται".
"Το ΦΕΚ έχει δημοσιευτεί πριν από δέκα μήνες. Οι εκδρομές κανονικοποιούνται έτσι ώστε να απαντούν το πραγματικό τους παιδαγωγικό περιεχόμενο. Θέλουμε οι εκδρομές να συνδέονται με το πρόγραμμα του σχολείου, δηλαδή να έχουν ένα υψηλό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα σε οργανική σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου. Δεν θέλουμε να έχουμε εκδρομές που ψευδεπίγραφα λέγονταν πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων και κατέληγαν στην αγορά της Oxdord Street στο Λονδίνο ή στην Disneyland στο Παρίσι. Στη Disneyland ας πάει ο μαθητής με την οικογένειά του όχι με το σχολείο. Οι εκδρομές αυτές δεν είναι εκδρομές διακοπών. Οι διακοπές είναι μια διαδικασία έξω από το σχολικό περιβάλλον. Είναι εκδρομές εκπαιδευτικές και ως τέτοιες η Πολιτεία πρέπει να τις αντιμετωπίζει" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.
"Εμείς λέμε χρησιμοποιείστε το Erasmus και τις αδελφοποιήσεις με τα σχολεία της Ομογένειας" είπε και απαρίθμησε όλες τις εκδρομές που επιτρέπονται.
"Δεν έχουν απαγορευτεί οι εκδρομές στο εξωτερικό . Μπαίνουν σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο που συνδυάζεται με ένα πρόγραμμα και δεν θέλουμε να πηγαίνουν τα παιδιά μας εκδρομές χωρίς να υπάρχει ένα εκπαιδευτικό και ένα πολιτιστικό υπόβαθρο" είπε ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας και έφερε ως παραδείγματα εκδρομές στο CERN ή στο Άουσβιτς.
Αναφορικά με την οικονομική διάσταση του θέματος, ότι δηλαδή στόχος της απόφασης είναι να μην αδικούνται μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα για προορισμούς εκτός Ελλάδας, είπε:
"Εμείς λέμε ότι πρέπει να πηγαίνουν στις εκδρομές τα περισσότερα παιδιά. Δεν είναι δυνατόν μια τάξη να αφήνει πίσω το 30% ή το 20% των μαθητών. Το σχολείο είναι κοινότητα, δεν μπορεί η κοινότητα να εξαιρεί κάποιους ανθρώπους. Γι’ αυτό λέμε πηγαίνετε με το Erasmus γιατί το πρόγραμμα έχει και μια οικονομική ενίσχυση ή κάντε αδελφοποιήσεις με κάποιο σχολείο γιατί μπορεί να εξασφαλίσουν πιο οικονομικές τιμές στη διαμονή".
"Εκδρομές μπορούν να πάνε τα παιδιά στο πλαίσιο του παιδαγωγικού προγράμματος. Αν θέλει κάποιος να πάει εκδρομή για να δει έναν αγώνα ποδοσφαιρικό ή για να πάει στην Oxdord Street ή στη Disneyland , φαντάζομαι ότι μπορεί να πάει με άλλους τρόπους" επανέλαβε ο κ. Αγγελόπουλος.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, απάντησε: "Θα τον ρωτήσετε τον ίδιο τι εννοεί. Δεύτερον είναι ένας άνθρωπος που μιλάει πάντα με ευθύτητα και αμεσότητα . Εάν αυτό σοκάρει, ξέρετε η αλήθεια καμιά φορά…"
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση