GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κουτσούμπας για το Σκοπιανό: Τη στάση μας θα την καθορίσουμε όταν δούμε την επίσημη θέση της κυβέρνησης

Στο Σκοπιανό, στην τρίτη αξιολόγηση αλλά και στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. τ...

Στο Σκοπιανό, στην τρίτη αξιολόγηση αλλά και στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Η ελληνική κυβέρνηση και η κυβέρνηση των Σκοπίων αντίστοιχα υφίστανται ισχυρές πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα εκ μέρους κυρίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Επείγονται οι δυνάμεις αυτές για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ" τόνισε.
"Γι' αυτό προτάσσεται και η ονοματολογία, αποσυνδεδεμένη από όλα τα υπόλοιπα. Πρέπει να ξεφύγουμε από την στείρα ονοματολογία. Ήταν πάγια θέση του ΚΚΕ από το 1992, ο όρος Μακεδονία αν χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό. Και ταυτόχρονα θα πρέπει, για αυτό λέμε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την ονοματολογία, να δοθεί βάρος σε εγγυήσεις, προϋποθέσεις για μια λύση που θα βρίσκεται μακριά από αλυτρωτισμούς, από εθνικισμούς, από σωβινισμούς, που θα υπερασπίζεται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μακριά από αλλαγές συνόρων κτλ" συμπλήρωσε.
"Δεν θεωρούμε ότι χρειάζονται τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, όπως δεν χρειάζονταν το 1992" είπε.
"Μέχρι στιγμης δεν ξέρουμε την επίσημη θέση της κυβέρνησης, όχι την κατάληξη της, ούτε τη γραμμή της διαπραγμάτευσης και που βρίσκεται η διαπραγμάτευση. Ούτε γνωρίζουμε το μίνιμουμ της υποχώρησης που έχει θέσει ως εθνική γραμμή η ελληνική κυβέρνηση. Μόνο εικασίες, σκέψεις, απόψεις, σκόρπιες πληροφορίες υπάρχουν" δήλωσε.
"Τη στάση μας θα την καθορίσουμε όταν έρθει και δούμε την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης" τόνισε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση