GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιτσιόρλας: Να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε και να μην τσακωνόμαστε μεταξύ μας

Η διαμόρφωση ενός άλλου περιβάλλοντος σχέσεων με τα Σκόπια, θα βοηθήσει στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην ευρύτερη περ...

Η διαμόρφωση ενός άλλου περιβάλλοντος σχέσεων με τα Σκόπια, θα βοηθήσει στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή,ανέφερε μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Βοηθάει πολύ οικονομικά κυρίως όμως στο να αφαιρεθεί ένα εμπόδιο για να διαδραματίσει η χώρα μας έναν ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα είναι ένας χώρος που ιστορικά αναπτύχθηκε ως ένα hub. Τώρα μπορεί να γίνει το ίδιο στις μεταφορές,την ενέργεια ,τα ψηφιακά συστήματα και τις επικοινωνίες. Αυτό προϋποθέτει ανοιχτά σύνορα ,δεν χρειάζεται πουθενά να υπάρχουν εμπόδια αλλά και ελαχιστοποίηση των όποιων συγκρούσεων και πολιτικών προβλημάτων.Αυτό θα είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούμε.Τώρα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα πρέπει να αναδειχθεί και πάλι ο ρόλος που μπορούμε να παίξουμε.Η επίλυση της διαφοράς μόνο καλά θα έχει» υποστήριξε ο κ. Πιτσιόρλας και προσέθεσε: «Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας.Θα πρέπει να δούμε εάν όντως μπορεί να επιβεβαιωθεί.Γίνονται διαπραγματεύσεις , θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος και θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα.Πρέπει να δούμε εάν αυτό που θα προκύπτει μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς και τους γείτονες.Κυρίως από εμάς. Επομένως ψυχραιμία.
Δεν μας βοηθάει να χωριζόμαστε σε δυο κατηγορίες .Όλοι τα ίδια θέλουμε και όλοι μαζί κάναμε λάθη.Αυτοσυγκράτηση και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε».
Ο υφυπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στον ρόλο που θα παίξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην οικονομική ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας.
«Σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.Το λιμάνι έχει τεράστια σημασία για την όλη περιοχή.Μπορεί να είναι η αιχμή για να αναβαθμιστεί ο ρόλος μας και η οικονομία μας να ανέβει πολύ υψηλά.Το λιμάνι χρειάζεται ανοιχτούς διαύλους προς τα πάνω. Αυτό θα διευκολυνθεί αν δεν έχουμε πολιτικά προβλήματα.Γύρω από το λιμάνι υπάρχουν πολλοί τομείς που συμπαρασύρονται.Μόνο από την ανάπτυξη του λιμανιού μπορεί η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα να αλλάξει χαρακτήρα και ρόλο.Ανοιχτά σύνορα και ελεύθερες διόδους. Εάν το πετύχουμε θα έχουμε προσφέρει τη μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος.Αυτό μας καθιστά πεδίο ανταγωνισμού»υποστήριξε ο κ. Πιτσιόρλας.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα της λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται υπό την Cosco,o κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι «Στο έναν χρόνο που λειτουργεί η Cosco ,το λιμάνι του Πειραιά είναι στα πρώτα ευρωπαϊκά λιμάνια. Γύρω από το λιμάνι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη δημιουργία logistic centers ,για νέα επαγγέλματα και νέες δουλειές.Tο ίδιο συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη .Υπάρχει προοπτική για την εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων διαφόρων πεδίων που συνδέονται με τις μεταφορές.Είναι μια τεράστια προοπτική.Αυτό προκαλεί φοβερό ανταγωνισμό με άλλες χώρες.Αντί να τσακωνόμαστε για πράγματα που δεν έχουν μεγάλη αξία ,πρέπει να δούμε ότι προωθούμε τα εθνικά μας συμφέροντα εάν αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες. Αλλάζει η θέση της Ελλάδας στον χάρτη. Και αυτό πρέπει να το πιστέψουμε,να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να μην τσακωνόμαστε μεταξύ μας.
Ακούστε εδώ το ηχητικό: 
Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση