GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκπρόσωπος συλλαλητηρίου Αθήνας: Δεν καλούμε πολιτικούς – Θα ζητήσουμε την ευλογία Ιερωνύμου

Τώρα που δίνετε η χρυσή ευκαιρία ο κόσμος έρχεται να υπενθυμίσει αυτό που έλεγε το ’92, είπε ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος όλων των Πολιτισ...

Τώρα που δίνετε η χρυσή ευκαιρία ο κόσμος έρχεται να υπενθυμίσει αυτό που έλεγε το ’92, είπε ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα και μέλος της συντονιστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε ενόψει του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν επίσημοι ομιλητές, ούτε έχουν προσκληθεί πολιτικοί.
«Καλούμε μόνο θεσμούς», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Αποφασίσαμε να μην υπάρχουν ομιλητές επίσημοι. Θα γίνουν χαιρετισμοί, ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των φορέων».
Ο κ. Τάτσιος ανέφερε ότι θα πάνε στον Αρχιεπίσκοπο για να πάρουν την ευλογία του ενώ σχολιάζοντας την θέση του κ. Ιερώνυμου για τα συλλαλητήρια, είπε: «Σεβαστή η άποψη του Αρχιεπισκόπου, ωστόσο, η Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς, ο λαός. Όλοι εμείς ,λοιπόν, έχουμε μία συγκεκριμένη τοποθέτηση και θέλουμε να βγούμε ειρηνικά, χωρίς να θέλουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ακραία κατάσταση, ούτε έκτροπα, τα έκτροπα τα καταδικάζουμε, τη βία την καταδικάζουμε. Πολύ ειρηνικά θέλουμε να βγούμε να φωνάξουμε για την Μακεδονία».
Στις προτάσεις που συζητήθηκαν την Πέμπτη, στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η παρουσία και ο χαιρετισμός Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών αλλά και το κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Όπως είπε ο κ. Τάτσιος αναφερόμενος στον Μίκη Θεοδωράκη: «Μακάρι να είναι καλά ο άνθρωπος να απευθύνει και εκείνος ένα χαιρετισμό γιατί αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο για την Ιστορία της Ελλάδος».
Ο εκπρόσωπος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής πιστεύει ακράδαντα ότι σε αυτή τη φάση του Σκοπιανού τα συλλαλητήρια βοηθούν και τόνισε: «Ο ελληνικός λαός μετά από 26 χρόνια κατέβηκε να πει το ίδιο πράγμα στους Έλληνες πολιτικούς. Εγώ δεν θα σας πω για πρόσωπα πολιτικών, θα σας πω ότι οι πολιτικοί ήταν αυτοί που οδήγησαν στο να υπάρχουν εκατόν τόσες χώρες που τους λένε ως “Μακεδονία” αυτούς τους ανθρώπους. Για ποιο λόγο; Διότι δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα που δίνετε η χρυσή ευκαιρία ο κόσμος έρχεται να υπενθυμίσει αυτό που έλεγε το ’92. Το οποίο είναι και το σωστό».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση