GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και ο δημιουργός του γλυπτού: Ας το γκρέμισαν οι ανεγκέφαλοι, θα το ξαναστήσουμε

Την πρόθεσή του να εκθέσει και πάλι το άγαλμα "Phylax", εφ' όσον αυτό αποκατασταθεί από τον δημιουργό του, Κωστή Γεωργίου, ...

Την πρόθεσή του να εκθέσει και πάλι το άγαλμα "Phylax", εφ' όσον αυτό αποκατασταθεί από τον δημιουργό του, Κωστή Γεωργίου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να βάλει το άγαλμα, και μετά από έναν μήνα να το ξαναρίξουν."Πρέπει να βρω έναν τρόπο, ώστε να θωρακίσω αυτή τη δημιουργία", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Δεν ήταν θυελλώδεις άνεμοι. Λειτούργησε το παρακράτος. Αν θέλεις να έχεις μια αντίρρηση, την εκφράζεις, όπως πρέπει να την εκφράζει ένας άνθρωπος του 21ου αι. και όχι άνθρωποι του Μεσαίωνα. Σκοπίμως ορισμένοι προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα γλυπτό του παγκοσμίου εμβέλειας ζωγράφου και γλύπτη, του κ. Γεωργίου, ότι έχει σχέση με το σατανισμό", είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:
"Εγώ νομίζω ότι το θέμα έχει πάρει πολιτική διάσταση, από ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο κ. Παναγιώταρος και η Χρυσή Αυγή, που λέγανε ότι αυτό το γλυπτό βρωμίζει την πόλη μας. Είναι μια οργανωμένη, σκοταδιστική και παρακρατική κίνηση αυτό που έγινε".
"Το άγαλμα μπορεί να αποκατασταθεί. Είναι στο χέρι μου να οργανωθεί η αποκατάστασή του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μου στέλνουν μηνύματα από το εξωτερικό έκπληκτοι άνθρωποι για αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι ένα γεγονός θλιβερό. Όχι τόσο για τον βανδαλισμό που δέχτηκε το ίδιο το γλυπτό, αλλά όσο για την προσβολή της έννοιας της ελευθερίας. Είναι πολύ επικίνδυνο ως πράξη. Εάν αποδεχτούμε αυτή την πράξη, σημαίνει ότι μπαίνουμε στη διαδικασία στο να είμαστε ελαστικοί σε ανάλογα γεγονότα. Το πρόβλημα είναι περισσότερο κοινωνικό, παρά εικαστικό. Αν ήξερα αυτές τις αντιδράσεις, δεν θα το έκανα το έργο", δήλωσε από την πλευρά του ο δημιουργός του γλυπτού, Κωστής Γεωργίου.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση