GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί απαγόρευσαν στο Reuters να φωτογραφίσει την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Οι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώ...

Οι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη PyeongChang της Νότιας Κορέας τον επόμενο μήνα, καθώς τους απαγορεύθηκε η είσοδος.
Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων κατηγορείται πως διέρρευσε φωτογραφίες της γενικής πρόβας.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι την Κυριακή το Reuters έδωσε στη δημοσιότητα αρκετές φωτογραφίες από την πρόβα στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Σημειώνεται πως σε ισχύ είναι αυστηρά εμπάργκο για τα μίντια καθώς οι διοργανωτές θέλουν να αποτρέψουν τη δημοσίευση αυτών των στοιχείων και το Reuters παραβίασε την εντολή δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες χωρίς άδεια.
Στη συνέχεια το Reuters αφαίρεσε τις φωτογραφίες μετά τις διαμαρτυρίες που έλαβε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τη διοργάνωση της χώρας.
Για να τιμωρήσει το Reuters για παραβίαση του εμπάργκο η ΔΟΕ απέρριψε την έκδοση δελτίων εισόδου και τη φωτογράφηση της τελετής έναρξης, ανακοινώνοντας την απόφαση σε σημερινή δήλωση.
Επιπλέον, ο φωτογράφος του Reuters που τράβηξε τις φωτογραφίες δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε κανέναν αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση