GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη από το Solidarity Now: Κίνδυνος να θρηνήσουμε ξανά θύματα στην Μόρια

Η γενική διευθύντρια της οργάνωσης «Solidarity Now» μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, περιέγ...

Η γενική διευθύντρια της οργάνωσης «Solidarity Now» μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, περιέγραψε την εφιαλτική εμπειρία που αποκόμισε από την επίσκεψή της στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο και τόνισε ότι δεν ισχύει η κυβερνητική θέση, ότι αν μεταφερθούν πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα δεν θα τους δεχθεί μετά η Τουρκία.
Παράλληλα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αδικούμε τον μεσαίωνα λέγοντας ότι στην Μόρια επικρατούν συνθήκες μεσαίωνα. Ακόμα και στον μεσαίωνα υπήρχαν στοιχειώδη αποχετευτικά συστήματα».
Ακόμα επεσήμανε ότι δεν δικαιολογείται «στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να έχουμε απώλειες ζωών από το κρύο. Πέρυσι πέθαναν άνθρωποι από το κρύο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση γιατί θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Υπάρχουν λύσεις όταν γίνεται με την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχουμε μια κατασκήνωση για πρόσφυγες, οι οποίοι ζουν στην περιοχή, εργάζονται στο νησί. Πρόκειται για ένα καλό παράδειγμα. Εχουμε πολλά κέντρα φιλοξενίας, μέσα από τα οποία δίνουμε υποστήριξη μέσα από τις δομές μας».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση